Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 dere bardağı haşlanmış yeşil mercimek1 çay bardağı erişte Terbiyesi için: 1 su bardağı yoğurt1 yumurta2 diş sarımsak2 yemek kaşığı un Sosu için: 3 yemek yemek kaşığı akıcı yağPulbiber ve nane Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı Benim mercimeğim haşlanmıştı o yüzden daha ivedi yaptım Sizin değilse önce mercimeği haşlıyoruz Sonra süzüp yıkayıp kenara alıyoruzgiderken orta yükseklik bi tencereye 2 litre kaynamış su koyuyoruz ve mercimeği koyup ikisi kaynayınca erişteyi ekliyoruzVe terbiyesini yapıyoruz çünkü erişte zaten hemen pişiyorara sıra karıştırıyoruz emrindekiTerbiyesi için bütün malzemeyi tamamen karıştırıyoruzKaynayan çorbanın suyundan bir kepçe ekleyip yavaşça çorbaya ekliyoruz ve kaynayana değin karıştırıyoruzKaynayınca altını hafif kısıp bir 10 dk daha pişiriyoruz ben adamakıllı özdeşleşmesi için pişiriyorum bu vesileyle bir tatlı kaşığı da margarin ekliyoruz ve sosunu yapıp altını kapatıp sosunu ekliyoruzTuzunu da atıp kapağını kapatıyoruzol Çorbamız servise hazır, sağlık durumu olsun sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur