Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erkek döven KADINLAR

Erkek döven KADINLAR
0
59

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Erkek döven KADINLAR erkek döven kadınlar adaleli bayan adamı dövüyor kadın erkeği dövüyor erkekleri döven kadınlar adam Erkek döven KADINLAR 20 Aralık 2007 Perşembe 18:56 Bir örgüt kurdular, erkeklerin kabusu oldular Korkmayın! Türkiye'de değiller Verdana, Geneva, Arial, SansserifHindistan’da her sene yaklaşık 10 bin kadın iffet cinayetine kurban gidiyor, onbinlerce bayan da zorlama görüyor ve tecavüze uğruyor ‘Pembe Örgüt’ adı altında toplanan kadınlar, haklarını aramanın çaresini, polis de olsa bütün erkekleri sopalamakta buldu Hindistan’da kadınlar, ülkenin en kayda değer sorunu cinsiyet ayrımcılığı, kadına baskı, tecavüz ve namus cinayetleriyle mücadele için “Pembe Örgüt anlamına gelen “Gulabi Gang adı aşağı yığılmış Pembe, Hindistan kültüründe yeri olduğu seçilmiş Pembe sariler giyen kadınlar, çaba için de acayip bir araç seçmiş: Sopa! Pembe Kadınlar, Hindistan’da haklarını sopayla arıyor Gulabi Gang’in lideri Sampat Pal “Bizi hor görenlere ve acımasız erkeklere karşısında sözler tatmin edici kalmıyor bu nedenle Hindistan sopalarıyla, kadınlara kendilerini nasıl koruyacaklarını öğretiyoruz ve bize saldırmaya kalkanları dövüyoruz dedi 1548596188 1548596188 erkekdovenkadinlar5c4db3e0642f7erkekdovenkadinlar5c4db3e0642f7 http:wwwinternethabercomimagesother120071220194202 Verdana, Geneva, Arial, SansserifGulabi Gang kadınları, pembe giyiniyor Pembe, Hindistan kültüründe manâlı ve dikkat çekiyor SOPALI KADINLAR! Verdana, Geneva, Arial, SansserifSampat Pal mücadelelerini şöyle anlatıyor: Ailem, okula gitmeme müsade vermedi Ben de kendi kendime okuma ve yazma öğrendim 12 yaşındayken ailemin zoruyla evlendim Hindistan’da bu çok bayağı, fazla minik yaşta aileler çocukları evlendiriyor Minicik kızlar iffet cinayetine ve şiddete maruz kalıyor Ben de ailemle fazla sorun yaşadım, bu işi yapmamı kabullenmediler Lakin acilen neden kadınları korumak istediğimi daha iyi anlıyorlar 25 yaşından beri kendim ve kadınlar için mücadele veriyorumPEMBELERİ GİYİYOR, SAVAŞIYORUZ Hindistan’da kadınların durumu çok zorlama Hükümet ve NGO’lar kılını kıpırdatmıyor Bir şeyler gerçekleştirmek istedim ve sonunda bu örgütü kurdum İki sene içinde 2 bin üyeye ulaştık Sayımız her gün artıyor Kadınların haklarını korumak için hükümete karşısında savaşıyoruz Hepimiz pembe sariler giyiyoruz ve sopalarımız elimizde protestolar gerçekleştiriyoruz SOPA SÖZDEN ETKIN Polis, kadına zorlama uygulamış bir adamı tutuklamayıp özgür bırakınca, biz de emniyet müdürlüğüne başat yaptık ve polisi dövdük Sopa etkin oldu, çünkü sözlerle açıklamak yeterli olmuyor Ama amacımız sadece gidip erkekleri dayak atmak değil, hakkımızı çağırmak Kadınlar bize sorunlarını anlatıyor ve tüm üyeler oturup tartışıyoruz, çözüm yolu arıyoruz 1548596188 1548596188 erkekdovenkadinlar5c4db3e1d02bderkekdovenkadinlar5c4db3e1d02bd http:wwwinternethabercomimagesother120071220194815 Verdana, Geneva, Arial, SansserifGulabi Gang üyeleri, sopalarla antrenman yapıyor, daha sonra adaletsizlik yapanı dövmek için sokağa çıkıyor Verdana, Geneva, Arial, SansserifPOLİSİ DÖVDÜK VE ARTIK BİZDEN KORKUYORLAR id Hükümet haksızlık ve kanunsuzluk yapıyorsa, o vakit sopalarımızla dövüyoruz Keza protesto gerçekleştirirken artık polisler yanımıza yaklaşamıyor Evvelden polisler de bizi dövmeye kalktı En büyük adaletsizliği polisler yapıyor Suçlu bir adamı serbest bırakıyor; kadına zorlama uygulamış ya da tecavüz etmiş olsa da fark etmiyor Neden; çünkü polisler de erkek Polislere karşısında bu yüzden savaş başlaştık ve onları dövdük Derhal koşul daha iyi Bizimle anlaştılar ve kanunlara aykırı davranmayacaklarına dair söz verdiler DEMOKRASİ İÇİN SAVAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ Biz demokrasi istiyoruz ve bu yüzden savaşmak zorundayız Başka çare değil Çünkü kadınlar senelerdir bu işkenceyi çekiyor Eşitsizlik, haksızlık, yokluk, baskı, tecavüz, töre cinayeti Kadınlar bunları hak etmiyor Fakat anayasada değişiklikler sağlarsak, bu sorunlar çözülebilir Savaşımıza devam edeceğiz (Kaynak:NTVMSNBC)  

858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt