iltasyazilim
FD Üye
Pirinç çorbası
Kolay yapılabilcek yemeklerden bir tanesi çorba sadece malzemeleri karıştırıyoruz, pek gerisi piştikten sonra afiyetle yemek kalıyor
Malzemeler
4 çorba kaşıgı haşlanmış pirinç,
1 diş sarımsak,
1 çorba kaşıgı un,
1 çorba kaşıgu yogurt,
1 çorba kaşıgı tereyağ,
1 tatlı kaşıgı nane ve tuzlu
Yapılışı
Tencerede yağı kızdırdıktan daha sonra diğer tüm malzemeleri ek edin Karıştırarak pişirin Çorba kaynayınca altını kapatıp,servis yapın
Domatesli Pilav
Erkeklerin vazgeçemediği tat olan pilava sadece domates ekleyerek değişik bir tad elde ediyoruz
Malzemeler
2 su bardağı pirinc
1 adet büyükboy domates
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuzlu
Yapılışı
Tencereye margarin ve domatesi ilave edin, domates suyunu çekene kadar kavurun Pirinci ek edip, kavurmadan 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin, kısık ateşte pişirin 30 dakika pilavınızı demlendirin Sıcak olarak servis yapın
Makarna Salatası
Makarnayı her erkek yapar, ama ayrı bir tat katarak, erkek adamın elinden çıkmış makarnayla herkesi büyüleyin
Malzemeler
12 paket makarna
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
8 adet minik salatalık turşusu
5 adet sosis
ufak kutu konserve havuç
küçük kutu konserve mısır
ufak kutu konserve bezelye
1 çorba kaşığı istikrarsız yağ
1 demet maydanoz
1 demet nehir otu
100 gr yeşil zeytin
tuz
karabiber
Yapılışı
Makarnaları haşlayın Sosisleri, salatalık turşularını, maydanozu ve dereotunu minik ufak doğrayın Zeytin çekirdeklerini çıkartın ve onları da doğrayın Tüm malzemeleri bir kaba boşaltın ve karıştırın
Çırpma Yumurta
Yumurta, erkeklerin tek başına olduklarında yapabildikleri en güzel yemeklerden biridir, elinize zorlama çırpma işi var
Malzemeler
1 birey için
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
az tuz
1 kahve fincanı süt ya da krema
Yapılışı:
Yumurtayı küçük bir kapta tuzlu ile çırpın Minik bir tavaya yağı
koyup kızdırın ve yumurtayı ilave edin Bir ağaç kaşıkla aralıksız karıştırın Yumurta hafifçe sertleşip pişerken sütü ekleyin Biraz daha karıştırıp çok sertleşmeden tabağa alın, servis yapın
Şeftali Kokteyli
Yaz mevsimi için hoş bir şeftali kokteyli ile buz gibi bir serinlik, şeftali ve buz merkezli bir yaz içeceği sizleri bekliyor Malzemeler
1 Kişilik
2 Şeftalinin suyu
4 Adet buz
2 Top hindistancevizli dondurma
1 Tatlı kaşığı frenk üzümü kreması
Yapılışı
Şeftalileri yıkayın 4 Adet buzu blendırda kırın
Şeftalilerin suyunu sıkıp, 1 top hindistancevizli dondurma ile birlikte buzlara karıştırın Bardağa doldurup, üstüne 1 top hindistancevizli dondurma koyun Üzerine frenk üzümü kreması dökerek servis yapın
Meyveli Puding
Tatlıları yeniden yapmaktansa hazır bir poşet alarak yapmak en iyisi yeniden yalnızca bileğe zorlama olarak durumuGüzel bir tatlı sizi bekliyor
Malzemeler
1 poşet hazır Vanilinli Puding
3,5 su bardağı süt
200 g taze mevsim meyveleri
1 poşet hazır Tart Jölesi
Yapılışı:
1 poşet vanilinli pudingi sütle 23 dakika kaynatarak pişirin Kaselerin yarısına kadar doldurun ve adamakıllı soğumasını bekleyin Meyveleri uygun boyutlarda doğrayıp pudinglerin üstüne dizin Bir poşet tart jölesini tarifine tarafından hazırlayın 1 dakika soğutun ve meyvelerin üzerini kaplayın Tamamen soğuduktan daha sonra servis yapın
Pastırmalı Yumurta
Pastırma ve yumurta erkek mutfağında çok manâlı bir yerleri vardır Tahmin ettiğiniz gibi tek yetersiz tarafı pastırma kokusu
Malzemeler
4 adet yumurta
250 gr patates, soyulup küp şeklinde doğranmış
250 gr pastırma, parçalanmış
1 adet soğan, ince doğranmış
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 yemek yemek kaşığı maydonoz, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patatesleri 5 dakika kaynattıktan sonradan, suyunu süzüp bir kenarda beklemeye alınız Pastırma ve soğanı tavada 5 dakika sote ettikten sonradan, zeytinyağı, tereyağı ve patatesleri ekleyerek 10 dakika pişiriniz (sürekli çevirerek) Tuzlu ve karabiberi serptikten sonra, yumurtaları kırarak 5 dakika daha pişiriniz Maydonoz yaprakları ile süsleyerek servis yapınız
Kuru Fasulye Salatası
Kuru Fasulye yemeği zaten milli yemeğimiz bir de bunun salatasını, ağzınıza layık
Malzemeler
225 gr minik, bütün gece suda bekletilmiş kuru fasulye
2 küçük soğan
4 nehir kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı sirke
2 tutam maydanoz
1 tutam keklikotu
2 tane adamakıllı kaynatılmış, herbiri 4`e bölünmüş yumurta
8 tane siyah zeytin
tuz ve biber
Yapılışı:
Kuru fasulyelerin suyunu tamamen süzdükten daha sonra bir tencereye alın Tencereye fasulyelerin üzerini örtecek dek soğuk tuzlu su ek edin Suyu ısıtmaya başlayın ve su kaynamaya başlayınca üzerini bir kapakla örtün ve yaklaşık 45 dakika fasulyeler yumuşamaya başlayıncaya kadar kaynatın
Çoban Salata
Kadınlar evde her ne kadar krallıklarını ilan etselerde her erkek mutlaka salata sever ve yapar
Malzemeler
3 orta boy domates
2 salatalık
3 sivri biber
1 soğan
1 nehir kaşığı tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun ve sonradan yıkayın Suyunu sıktıktan sonra salata kasesine koyun
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın Biberleri çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın Salatalığı da kabuklarını soyup ikiye böldükten sonradan ince ince doğrayın Domates, biber ve salatalıkları soğana ekleyip karıştırın Limon, yağ ve tuzunu da katıp servis yapın
sonra fasulyeleri tencereden çıkarıp suyunu en ince ayrıntısına kadar süzün ve soğanlarla beraber servis kasesine alın Iyice karıştırın Zeytin yağı ve sirkeyi bir diğer kapta karıştırın ve fasulyelerin üstüne dökün Maydanoz ve keklikotunu serpin 4`e bölünmüş kaynamış yumurtalarla ve zeytinlerle süsleyip servis yapın *
Kolay yapılabilcek yemeklerden bir tanesi çorba sadece malzemeleri karıştırıyoruz, pek gerisi piştikten sonra afiyetle yemek kalıyor
Malzemeler
4 çorba kaşıgı haşlanmış pirinç,
1 diş sarımsak,
1 çorba kaşıgı un,
1 çorba kaşıgu yogurt,
1 çorba kaşıgı tereyağ,
1 tatlı kaşıgı nane ve tuzlu
Yapılışı
Tencerede yağı kızdırdıktan daha sonra diğer tüm malzemeleri ek edin Karıştırarak pişirin Çorba kaynayınca altını kapatıp,servis yapın
Domatesli Pilav
Erkeklerin vazgeçemediği tat olan pilava sadece domates ekleyerek değişik bir tad elde ediyoruz
Malzemeler
2 su bardağı pirinc
1 adet büyükboy domates
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuzlu
Yapılışı
Tencereye margarin ve domatesi ilave edin, domates suyunu çekene kadar kavurun Pirinci ek edip, kavurmadan 3 su bardağı suyu ve tuzunu ekleyin, kısık ateşte pişirin 30 dakika pilavınızı demlendirin Sıcak olarak servis yapın
Makarna Salatası
Makarnayı her erkek yapar, ama ayrı bir tat katarak, erkek adamın elinden çıkmış makarnayla herkesi büyüleyin
Malzemeler
12 paket makarna
1 su bardağı mayonez
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
8 adet minik salatalık turşusu
5 adet sosis
ufak kutu konserve havuç
küçük kutu konserve mısır
ufak kutu konserve bezelye
1 çorba kaşığı istikrarsız yağ
1 demet maydanoz
1 demet nehir otu
100 gr yeşil zeytin
tuz
karabiber
Yapılışı
Makarnaları haşlayın Sosisleri, salatalık turşularını, maydanozu ve dereotunu minik ufak doğrayın Zeytin çekirdeklerini çıkartın ve onları da doğrayın Tüm malzemeleri bir kaba boşaltın ve karıştırın
Çırpma Yumurta
Yumurta, erkeklerin tek başına olduklarında yapabildikleri en güzel yemeklerden biridir, elinize zorlama çırpma işi var
Malzemeler
1 birey için
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı margarin
az tuz
1 kahve fincanı süt ya da krema
Yapılışı:
Yumurtayı küçük bir kapta tuzlu ile çırpın Minik bir tavaya yağı
koyup kızdırın ve yumurtayı ilave edin Bir ağaç kaşıkla aralıksız karıştırın Yumurta hafifçe sertleşip pişerken sütü ekleyin Biraz daha karıştırıp çok sertleşmeden tabağa alın, servis yapın
Şeftali Kokteyli
Yaz mevsimi için hoş bir şeftali kokteyli ile buz gibi bir serinlik, şeftali ve buz merkezli bir yaz içeceği sizleri bekliyor Malzemeler
1 Kişilik
2 Şeftalinin suyu
4 Adet buz
2 Top hindistancevizli dondurma
1 Tatlı kaşığı frenk üzümü kreması
Yapılışı
Şeftalileri yıkayın 4 Adet buzu blendırda kırın
Şeftalilerin suyunu sıkıp, 1 top hindistancevizli dondurma ile birlikte buzlara karıştırın Bardağa doldurup, üstüne 1 top hindistancevizli dondurma koyun Üzerine frenk üzümü kreması dökerek servis yapın
Meyveli Puding
Tatlıları yeniden yapmaktansa hazır bir poşet alarak yapmak en iyisi yeniden yalnızca bileğe zorlama olarak durumuGüzel bir tatlı sizi bekliyor
Malzemeler
1 poşet hazır Vanilinli Puding
3,5 su bardağı süt
200 g taze mevsim meyveleri
1 poşet hazır Tart Jölesi
Yapılışı:
1 poşet vanilinli pudingi sütle 23 dakika kaynatarak pişirin Kaselerin yarısına kadar doldurun ve adamakıllı soğumasını bekleyin Meyveleri uygun boyutlarda doğrayıp pudinglerin üstüne dizin Bir poşet tart jölesini tarifine tarafından hazırlayın 1 dakika soğutun ve meyvelerin üzerini kaplayın Tamamen soğuduktan daha sonra servis yapın
Pastırmalı Yumurta
Pastırma ve yumurta erkek mutfağında çok manâlı bir yerleri vardır Tahmin ettiğiniz gibi tek yetersiz tarafı pastırma kokusu
Malzemeler
4 adet yumurta
250 gr patates, soyulup küp şeklinde doğranmış
250 gr pastırma, parçalanmış
1 adet soğan, ince doğranmış
1 yemek yemek kaşığı tereyağı
1 yemek yemek kaşığı maydonoz, doğranmış
2 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Patatesleri 5 dakika kaynattıktan sonradan, suyunu süzüp bir kenarda beklemeye alınız Pastırma ve soğanı tavada 5 dakika sote ettikten sonradan, zeytinyağı, tereyağı ve patatesleri ekleyerek 10 dakika pişiriniz (sürekli çevirerek) Tuzlu ve karabiberi serptikten sonra, yumurtaları kırarak 5 dakika daha pişiriniz Maydonoz yaprakları ile süsleyerek servis yapınız
Kuru Fasulye Salatası
Kuru Fasulye yemeği zaten milli yemeğimiz bir de bunun salatasını, ağzınıza layık
Malzemeler
225 gr minik, bütün gece suda bekletilmiş kuru fasulye
2 küçük soğan
4 nehir kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı sirke
2 tutam maydanoz
1 tutam keklikotu
2 tane adamakıllı kaynatılmış, herbiri 4`e bölünmüş yumurta
8 tane siyah zeytin
tuz ve biber
Yapılışı:
Kuru fasulyelerin suyunu tamamen süzdükten daha sonra bir tencereye alın Tencereye fasulyelerin üzerini örtecek dek soğuk tuzlu su ek edin Suyu ısıtmaya başlayın ve su kaynamaya başlayınca üzerini bir kapakla örtün ve yaklaşık 45 dakika fasulyeler yumuşamaya başlayıncaya kadar kaynatın
Çoban Salata
Kadınlar evde her ne kadar krallıklarını ilan etselerde her erkek mutlaka salata sever ve yapar
Malzemeler
3 orta boy domates
2 salatalık
3 sivri biber
1 soğan
1 nehir kaşığı tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Soğanları piyaz şeklinde doğrayıp tuzla ovun ve sonradan yıkayın Suyunu sıktıktan sonra salata kasesine koyun
Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın Biberleri çekirdeklerini temizleyip halka halka doğrayın Salatalığı da kabuklarını soyup ikiye böldükten sonradan ince ince doğrayın Domates, biber ve salatalıkları soğana ekleyip karıştırın Limon, yağ ve tuzunu da katıp servis yapın
sonra fasulyeleri tencereden çıkarıp suyunu en ince ayrıntısına kadar süzün ve soğanlarla beraber servis kasesine alın Iyice karıştırın Zeytin yağı ve sirkeyi bir diğer kapta karıştırın ve fasulyelerin üstüne dökün Maydanoz ve keklikotunu serpin 4`e bölünmüş kaynamış yumurtalarla ve zeytinlerle süsleyip servis yapın *