iltasyazilim
FD Üye
Erkekeli Tavuklu Nohut Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı nohut( yaklaşık 310 gr)
*1 adet büyük boy soğan
*12 diş sarımsak( isteğe bağlı)
*200250 grtavuk göğüsut yarı yarıya olacak
*yarımşar çorba kaşığı domates ve biber salçası
*2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
*tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pul biber
Erkekeli Tavuklu Nohut Tarifi Yapılışı 2 gece önceden nohutu normal suya, üzerini geçecek şekilde koyunuz(neden 2 gece önceden suya koyun diyorum! iyice şişiyor ve düdüklüde düdük öttükten sonra altını hızlı ateşden orta ateşe getirerek 30 dk sonra yumuşamış oluyor, nohutun ne cinsi hiç önemli değil 2 gece+düdüklüde haşladınız mı, takır takırı bile yumuşatıyorsüzüp üzerinden soğuk suyu geçirinyayvan bir tencere zeytinyağını veya ayçiçek yağını koyup, hafif ısınınca soğanı küp küp doğrayınız, sarımsağı da ince veya parçalayarak 12 dk kavurun üzerine kuşbaşı doğranmış tavuğun hem beyazı hem but’undan yarı yarıya ilave edip karıştırarak rengi beyaza dönene kadar pişirin, üzerine baharatları serpin(ancak bu baharatlardan acıyı sevenler hepsini sevmeyen hiçbirini kullanmasın ancak en azından yemeğin tabağa alındıktan sonra üzerine baharat dökün lezzetli oluyor da! daha sonra nohutu ilave edip 23 dk karıştırarak malzemeyi birbirine özdeştirin, daha sonra nohutların üzerini geçmeyen sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağı açık halde hızlı ateşde fokurdayana kadar pişirip, kapağını kapatıp altını kısın,30 dksonra tabağa koyup yanında pilav ile servis yapın beğenmezseniz para yokAFİYET OLSUN…
Notlar: bu yemek klasik nohut yemeğidir ama tek farkı tavuklu olmasıdır ve tavuğun yada piliçin hem beyazı hem kırmızı etinden olması daha lezzetli yapıyor,sıvıyağ ile yapılması da sağlıklı yemek oluyor
*2 su bardağı nohut( yaklaşık 310 gr)
*1 adet büyük boy soğan
*12 diş sarımsak( isteğe bağlı)
*200250 grtavuk göğüsut yarı yarıya olacak
*yarımşar çorba kaşığı domates ve biber salçası
*2 yemek kaşığı zeytinyağı veya ayçiçek yağı
*tuz, karabiber, toz kırmızı biber, pul biber
Erkekeli Tavuklu Nohut Tarifi Yapılışı 2 gece önceden nohutu normal suya, üzerini geçecek şekilde koyunuz(neden 2 gece önceden suya koyun diyorum! iyice şişiyor ve düdüklüde düdük öttükten sonra altını hızlı ateşden orta ateşe getirerek 30 dk sonra yumuşamış oluyor, nohutun ne cinsi hiç önemli değil 2 gece+düdüklüde haşladınız mı, takır takırı bile yumuşatıyorsüzüp üzerinden soğuk suyu geçirinyayvan bir tencere zeytinyağını veya ayçiçek yağını koyup, hafif ısınınca soğanı küp küp doğrayınız, sarımsağı da ince veya parçalayarak 12 dk kavurun üzerine kuşbaşı doğranmış tavuğun hem beyazı hem but’undan yarı yarıya ilave edip karıştırarak rengi beyaza dönene kadar pişirin, üzerine baharatları serpin(ancak bu baharatlardan acıyı sevenler hepsini sevmeyen hiçbirini kullanmasın ancak en azından yemeğin tabağa alındıktan sonra üzerine baharat dökün lezzetli oluyor da! daha sonra nohutu ilave edip 23 dk karıştırarak malzemeyi birbirine özdeştirin, daha sonra nohutların üzerini geçmeyen sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağı açık halde hızlı ateşde fokurdayana kadar pişirip, kapağını kapatıp altını kısın,30 dksonra tabağa koyup yanında pilav ile servis yapın beğenmezseniz para yokAFİYET OLSUN…
Notlar: bu yemek klasik nohut yemeğidir ama tek farkı tavuklu olmasıdır ve tavuğun yada piliçin hem beyazı hem kırmızı etinden olması daha lezzetli yapıyor,sıvıyağ ile yapılması da sağlıklı yemek oluyor