Erkekler daha utangaç çekingen erkekler dolunay kadıoğlu Erkekler daha utangaç“Cinsel işlev bozukluğu sorunuyla başvuran erkekler, kimliklerini gizli tutuyor Yüz yüze karşılaşmak yerine “telefonu tercih ediyorlar Ankara’nın ilk ve tek “Cinsel Sıhhat Eğitim ve Danışma Merkezine yapılan başvurular, başkentli erkeklerin ne dek “utangaç olduğunu gösterdi “Cinsel işlev bozukluğu sorunu ile merkeze başvuran erkekler, kimliklerini “kuytu tutuyor Yüz yüze karşılaşmak yerine “telefonu seçim ediyor Çünkü telefonda daha “rahatlar… Başvurular, başkentin “cinsellik haritasını da ortaya çıkardı Merkez Koordinatörü psikoloji danışmanı Dolunay Kadıoğlu, “ücretsiz olarak yüz yüze veya telefonla (Alo danışma hattı: 491 21 55) danışmanlık hizmeti verdiklerini, kullanım sahiplerinin kimliklerinin “kuytu kaldığını belirtiyor Kadıoğlu, “40’ar şahsiyet gruplar halinde eğitim veriyoruz Lise ve üniversitelilerden oluşan 20 karakter gönüllü kadromuz var Üç haftada bir AIDS, cinsellik, üreme yanına astım, hipertansiyon gibi konularda da eğitim veriyoruz diyerek, sonuçları şöyle aktardı: • En çok erken boşalma, orgazm bozukluğu, ereksiyon sorunları gibi cinsel işlev bozuklukları, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, sık mastürbasyon, aile planlaması soruluyor • 70 yaşında da arayan var lakin en çok 20 30 yaş arası geliyor • Erkekler telefonu tercih ediyor Kimliklerini kuytu tutuyor ve telefonda daha sıcacık oluyorlar • Kapıyı çalanların çoğu kadınlar Kadınlar kendilerine daha fazla yardım ediyor Üniversiteli eksik soruyor • Ortaokullular fazla dar Onlarla işimiz fazla kolay Bilgiyi daha tez alıyorlar • Üniversitelilerde çok az soru soruluyor Çünkü sosyalleşme sürecini geçirmişler Bilgileri var ama hatalı AIDS, hamilelik, tehlikesiz cinsellik ve eşcinselliği soruyorlar Sormaktan fazla dinlemeyi tercih ediyorlar Suskunlar Kızlar hayır demeli “Araştırmalara kadar cinsel eğitim ne değin erken verilirse ilk cinsel ilişki yaşı ileriye atılıyor diyen Kadıoğlu, şöyle devam ediyor: “Merkezimizde özellikle genç kızlara ‘hayır’ demesini öğretiyoruz Erkek arkadaşını kaybetmemek için hayır demeyip cinsel ilişkiye giriyorlar