Erkekler Gibi Düşünün Birazcık Kızlar yan becere bilirseniz Diyelim ancak Cenk isimli bir adam, Ceyda diye bir kızdan hoşlanıyor ve ona sinemaya gitmeyi önerge ediyor Ceyda kabul ediyor ve her ikisi de epeyce iyi zaman geçiriyorlar Birkaç akşam sonradan bu kere Cenk, Ceyda'yı yemeğe ziyafet ediyor ve gene çok iyi süre geçiriyorlar Birbirlerini ahenkli olarak görmeye devam ediyorlar ve bir vakit sonradan ikisinin de görüştüğü özel biri yokken, bir aksam gene yemeğe çıkıyorlar Dönüşte arabada otururken, Ceyda'nın aklına bir şey geliyor ve üstünde fazla paldır küldür aniden Farkında mısın, bu gece görüşmeye başlayalı tam 6 ay oldudiyor Bunun ardından derin bir sükunet oluyor arabada Ceyda için çok uzun süren bir sükunet bu Ve düşünmeye baslıyor: Aman Allahım acaba hatalı bir şey mi söyledim? Belki de bu ilişkinin kendisini sınırladığını düşünüyordur Belki de onu istemediği veya emin olamadığı bir şeye ittiğimi zannediyodur sırası gelmişken Cenk de düşünüyor natürel: Vay canına, 6 ay ha? Ve Ceyda düşünmeye devam ediyor: Bi dakka ya, peki fakat ben bu türden bi ilişki istiyor muyum? Ara Sıra kendim için daha fazla alan istiyorum, iliskimize ne olacağını dikkate almak için Yani, nereye gidiyoruz biz? Birbirimizi bu şekilde görmeye devam mı edeceğiz? Yoksa yavaşça evliliğe dürüst mu gidiyoruz? Ya çocuklar? Bütün bir hayatı birlikte mi geçireceğiz? Bu aşamadaki bir bağlılığa hazırlanmış mıyım? Bu insanı gerçekten tanıyor muyum? Cenk'in de kafası düşüncelerle batmış: yaniiiibu çağırmak oluyor ki dur bakiim Şubat Evet Şubat'ta başta dışarı çıkmıştık, ki bu da benim arabayı yeni aldığım zamanlara eşit geliyor Hmm kaç kilometre gitmiş oluyorum bu durumda? Oha! Yağı değiştirmenin zamanı gelmiş!Ve Ceyda düşünmeye devam ediyor: Onu üzdüm Yüzünden okuyabiliyorum Ola Ki de iyice yanlış anlıyorumdur Belki de ilişkimizden daha artı beklentileri vardır, daha yakın ve bağlanmak gibi Olur Ya de ben hissetmeden oçoktan anlamıştı, şüphelerimi yani Evet eminim ki anladı böylece kendi duygularını söylemekten kaçınıyor Reddedilmekten korkuyor Cenk bütün bir lineer hafıza gurusu: bu vesileyle vitese de bakmalarını istiyecem O gerizekalılar ne derlerse desinler hala vites geçirmede bi sorun var Ve bu kez suçu havanın soğukluğuna atmazlarsa iyi olur Dışarısı 30 derece ve bu vites çöp kamyonu gibi üstüne üstlük o yetkisiz heriflere 300 milyon ödedim Soyguncular! Ceyda da arpacık kumrusu: Bana dargın Ama onu suçlayamam Ben de olsam ben de kızardım Onu böyle bir şeye soktuğum için o kadar suçlu hissediyorum ama lakin ne yapabilirim yani, ben de duygularımdan muhakkak diilim ki! Cenk de düşünüyor: Büyük ihtimalle garanti süresinin sadece 90 gün olduğunu söyleyecekler pislik torbaları Ceyda'nın beyni epeyce marifetli: Belki de ben çok fazla idealistçe davranıyorum, yanımda benim hoşlandığım ve benden hoşlanan fantastik bir insan otururken, ben beyaz atıyla bir şövalye bekliyorum Pek biri oysa, benim bencilce, ufak kız hayallerim yüzünden acı çekiyor Cenk'in beyni gelgitte: Garanti mi? Garanti mi istiyolar? Onlara bi garanti vericem ve onlar da garantilerini alıp Cenkdiye sesleniyor Ceyda Efendim?diyor Cenk irkilmiş bir halde Lütfen kendine bu şekilde ızdırap etme, derken gözlerinde yaşlar beliriyor Ceyda'nın Belki de hiçbir vakit Offf Allahım, kendimi pek şey hissediyorum kidiyor ve hıçkırarak ağlamaya başlıyor N'oldu şu anda?diye soruyor Cenk Ben koca bi aptalım, yani biliyorum fakat şövalye falan yok Bu aptalca Ne şövalye ne de at vardiyor Ceyda At mı değil?diyor kafası karışık tabii zavallı Cenk Aptal olduğumu düşünüyorsun di mi?diye devam ediyor Ceyda Elbetteki hayır!diyor, en sonunda hiç değilse bir doğru cevap vermenin mutluluğunu taşıyan Cenk Sadece sadece zamana ihtiyacım vardiye yanıt veriyor Ceyda Cenk en tehlikesiz ne söyleyebilirim diye düşünürken bir 15 saniye geçer Ve Evetder Ceyda etkilenmiş bir şekilde, elini tutarCenk, fiilen böyle mi hissediyorsun? Nası yani?der Cenk Yani ben zamandan bahsederkender Ceyda Ah şüphesizder Cenk Ceyda Cenk'e döner ve dikkatle gözlerine bakar Tabii zavallı Cenk gerilmiştir Tabii dahası beygir olayı vardır, ve eğer Ceyda yine attan bahsederse ne diyeceğini bilmemektedir Ve en sonunda Ceyda konuşur: teşekkür ederim, CenkCenk de teşekkür eder Derken alır kızı evine bırakır Kızcağız, yorgunluk ve ruhundaki acıyla sabaha kadar ağlar Cenk eve gider, bi paket Panço açar ve televizyondaki tenis maçına tamamen gömülür İçinden bir ses arabada ciddi bir şeylerin geçtiğini söylese de, anlamasının mümkün olmayacağını düşünür ve üstünde durmamaya karar verir Ertesi gün Ceyda en yakın arkadaşını, hatta en yakın iki arkadaşını arar ve yaklaşık 6 saat baştan başa son olayların yorumu yapılır Tabii ki en küçük detaylar, mimik, kelimelerdeki nuanslar analiz edilir ve bambaşka senaryolar düşünülüp tartışılır Bu konu günlerce daima gündeme gelir ve katiyen bitmez bu vesileyle Cenk, Ceyda'yla karşılıklı arkadaşları olan biriyle top koşturmaktadır ve bir lahza durur, bıkkın bir ifadeyle arkadaşına sorar: Ya Ceyda'nın hiç atı olmuş muydu biliyor musun?