Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erkeklerde infertilite nedenleri

Erkeklerde infertilite nedenleri
0
54

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Erkeklerde infertilite nedenleri Hormonal nedenler Beynin alt kısmında bulunan hipofiz bezi FSH ve LH hormonlarını salgılamaktadır Bu hormonlar testislerden sperm üretimini ve erkeklik hormonu olan testosteronun salgılanmasını uyarır Araştırmalar bu hormonlara ait bozuklukları ya da testislerde sperm üretim bozukluğuna sinyâl eden hormonal değişiklikleri gösterir Testislere ait nedenler Testise ait nedenler iki grupta toplanabilir: Sperm yapım bozukluğuna emrindeki nedenler (nonobstrüktif) ve sperm atım bozukluğuna tabi nedenler (obstrüktif) Sperm taşıyıcı kanallara ve organlara ait nedenler Testislerde üretilen spermler, epididim organından geçerek vaz deferens olarak aşina sperm taşıyıcı kanallar aracılığı ile penise taşınır Üretilen sperm hücrelerinin, bu sistemdeki bir tıkanıklığa ast olarak ejakülata (meni) ulaşamaması söz konusu olabilir Allah Vergisi sperm kanalının gelişmemiş olması (iki taraflı allah vergisi vaz deferens yokluğu): doğuştan bu bozuklukta testisten sperm içeren vas deferens olarak adlandırılan organın tek veya sıklıkla çift kenarlı olarak olmaması durumudur Çoğunlukla vesikulo seminalis ve epididim organının büyük bir kısmının yokluğunda görülür %5080 oranında bu kişilerde Kistik Fibrozis adı bahşedilen kalıtımsal hastalığın taşıyıcısı olabilirler İğne ile girilerek testisten elde edilen spermlerin yumurta hücresine mikroenjeksiyonu ile çocuk sahibi olabilen bu şahısların eşlerinin mutlaka kistik fibrozis taşıyıcısı olup olmadıkları incelenmelidir Enfeksiyon, travma, bu organlara veya komşu olan organlara daha önce yapılan cerrahi müdahaleler, prostat, vezikülo seminalis kistleri ya da taşların varlığında testislerde sperm üretimi devam etmesine rağmen kanal bütünlüğü bozulduğu için dışarı çıkış engellenmiş durumdadır Çeşitli cerrahi müdahale yöntemleri ile tıkanıklığın giderilmesi (vazovazostomi, vazoepididimostomi, TURED ameliyatları) mümkün olmaktadır Allah Vergisi kanalın gelişmediği durumlarda testisten iğne ile sperm alınarak mikroenjeksiyon yöntemi ile çiftler çocuk sahibi olmaktadır diyabet, nörolojik hastalıklar, travma sonucu bel omurlarının hasar görmesi, mesane veya idrar kanalı ameliyatları sonrası ejakülasyon (boşalma) sırasında meninin penisten gelmesi yerine mesaneye içten geri kaçması da laf konusudur (retrograd ejakülasyon) Bu durumu yaratıcı nedenlere karşın farklı alanlara yönlendirilmiş çare seçenekleri bulunmaktadır  

858,496Konular
981,692Mesajlar
29,769Kullanıcılar
GuidingSon üye
Üst Alt