ERKEKLERDEN YEMEK TARİFLERİ
1 Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruzSigaranın kulu yere duşmek uzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş
demektirYumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz Pişmiştir herhalde ocağın, altını kapatıyoruz
2Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor
3Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp mac izlemeye başlıyoruz İlk yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruzTencerenin icinden sectiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruzYapışırsa pişmiş demektir Devre arasında hala icinde su kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın uzerine doğru dokuyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor) Uzerine ketcap sıkıp yiyiyoruz Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alınSayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini firlattığınız karışıyooo
4 Tuzlu Makarna
Yapılışı aynı makarnaya benziyor Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan once tuz koymayı akıl ediyoruz Oyle daha guzel oluyor
5Pilav
Pilav aslında basit bir yemek değil Aranan kriterler var Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor Sonuncusu kolay Pirincleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin Nasıl olsa icine yoğurt koyup bulamac haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor Kısaca yağ koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuzHem bunu suzmeye de gerek yok
6Patates Kızartması
En kolay islerden biri Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanızYoksa tencere alev alabiliyor Bu yuzden sadece TV'de pembe dizi varken yapınBir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz Mutlaka tabağa koymak gerekiyor Onun dışında cok kolay
*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizza mızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından cıkarıp yanık yerlerini bıcakla kazıyoruz Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak
Hazır Kofte
Bu da nispeten zor bir yemek Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyupkofteleri icine diziyoruz Kofteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor O yuzden başında beklemek lazım
*ZOR YEMEKLER
Konserve Turlu
Bir miktar yağ ve salcayı tencereye koyup konservenin icindekileri dokup uzerine su koyuyoruz Pişmesi cok uzun suruyor O sebeple başında beklemiyoruz Gidip TV izliyoruz Her seferinde yandıkları icin henuz tadına bakamadım ama konservenin uzerindeki resme bakılırsa guzel bi şeyebenziyor
Tavuk
Yapılışı makarna gibi Sıcak suyun icine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak icin hayvanın kaba etine catal saplıyoruz Bu yemek piştikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor Bu yuzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kıymalı Bamya
Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmuş kıyma konulmalıKıyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is Bu yuzden makarna pişirmeyi oneriyorum
*PUF NOKTALAR
*Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin Boylelikle tabak kirletmemiş olursunuz
*Corba cukur tabakta olur sulu yemek cukur tabakta olur ne var ki bundabunu yazsam ne yazmasam ne hangi alık bilmek ki bunu hayret bi şey Ben bile biliyorum
*Asla sade pilav yapmayın Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz
*Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayınOzellikle rendelediğinizde elleriniz cok kotu kokuyor Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni işi gorur
*Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın Kızgın yağa attığınızda cok kotu patlıyorlar
*Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler Şayet gecen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektirSakın yemeyin
*Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri duşer Mumkun olduğunca ciğ tuketin
*Karpuz tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir Ikiye ayirip ortasindan kaşıkla yiyebilirsiniz
*Tencere kapağı en mukemmel tabaktır
*Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi duşunmediğiniz şeylerin saklanması icin idealdir Bu bolume konan şeyler nasıl olsa bir sure sonra unutulur
*Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsaniz curuyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır
*Spagetti pakedini acmak icin paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tum gucunuzle fayansa vurun Pakedin ust tarafı yırtılacaktır Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer Ozellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum Oyle daha guzel bu size cok maco bir hava verir
*Sagda solda kulağıma calınıyordu Mutfak robotu denen bişey varmış Birden icimi bir heyecan kapladı Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim Hemen gidip aldım bi taneEve gelip kutusundan cıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına uğradım biraz Ben acıkcası UFO gibi bişey bekliyorum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği İcindede vantilator gibi bişey var Bununla birlikte biton plastik zımbırtı daha cıktı icinden ama bi işe yarayacaklarını sanmıyorumNeyse fişini taktım denemek icin bi tane soğan attım icine Bakalım ne yapacak diye bekledimKabuklarını ile soyamadı eşşeoglueşek paramparca etti bıraktı Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo ordaBir ara yıkayıp o vantilator gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı duşunuyorum
Belki fan olarak iş gorur Onun dışında tamamen para tuzağı ilerdecıkarsa droidi almayı duşunuyorum
1 Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruzSigaranın kulu yere duşmek uzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş
demektirYumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz Pişmiştir herhalde ocağın, altını kapatıyoruz
2Biberli Domatesli Yumurta
Her gun domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor
3Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp mac izlemeye başlıyoruz İlk yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruzTencerenin icinden sectiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruzYapışırsa pişmiş demektir Devre arasında hala icinde su kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın uzerine doğru dokuyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor) Uzerine ketcap sıkıp yiyiyoruz Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alınSayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini firlattığınız karışıyooo
4 Tuzlu Makarna
Yapılışı aynı makarnaya benziyor Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan once tuz koymayı akıl ediyoruz Oyle daha guzel oluyor
5Pilav
Pilav aslında basit bir yemek değil Aranan kriterler var Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor Sonuncusu kolay Pirincleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin Nasıl olsa icine yoğurt koyup bulamac haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor Kısaca yağ koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuzHem bunu suzmeye de gerek yok
6Patates Kızartması
En kolay islerden biri Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanızYoksa tencere alev alabiliyor Bu yuzden sadece TV'de pembe dizi varken yapınBir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz Mutlaka tabağa koymak gerekiyor Onun dışında cok kolay
*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizza mızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından cıkarıp yanık yerlerini bıcakla kazıyoruz Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken uzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak
Hazır Kofte
Bu da nispeten zor bir yemek Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyupkofteleri icine diziyoruz Kofteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor O yuzden başında beklemek lazım
*ZOR YEMEKLER
Konserve Turlu
Bir miktar yağ ve salcayı tencereye koyup konservenin icindekileri dokup uzerine su koyuyoruz Pişmesi cok uzun suruyor O sebeple başında beklemiyoruz Gidip TV izliyoruz Her seferinde yandıkları icin henuz tadına bakamadım ama konservenin uzerindeki resme bakılırsa guzel bi şeyebenziyor
Tavuk
Yapılışı makarna gibi Sıcak suyun icine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak icin hayvanın kaba etine catal saplıyoruz Bu yemek piştikten bir iki gun sonra uzeri jelibon gibi oluyor Bu yuzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kıymalı Bamya
Konserve turluye benziyor ama icine daha onceden kavrulmuş kıyma konulmalıKıyma kavurmak cok zor ve zahmetli bir is Bu yuzden makarna pişirmeyi oneriyorum
*PUF NOKTALAR
*Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin Boylelikle tabak kirletmemiş olursunuz
*Corba cukur tabakta olur sulu yemek cukur tabakta olur ne var ki bundabunu yazsam ne yazmasam ne hangi alık bilmek ki bunu hayret bi şey Ben bile biliyorum
*Asla sade pilav yapmayın Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz
*Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayınOzellikle rendelediğinizde elleriniz cok kotu kokuyor Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni işi gorur
*Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın Kızgın yağa attığınızda cok kotu patlıyorlar
*Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler Şayet gecen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektirSakın yemeyin
*Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri duşer Mumkun olduğunca ciğ tuketin
*Karpuz tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir Ikiye ayirip ortasindan kaşıkla yiyebilirsiniz
*Tencere kapağı en mukemmel tabaktır
*Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi duşunmediğiniz şeylerin saklanması icin idealdir Bu bolume konan şeyler nasıl olsa bir sure sonra unutulur
*Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsaniz curuyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır
*Spagetti pakedini acmak icin paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tum gucunuzle fayansa vurun Pakedin ust tarafı yırtılacaktır Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer Ozellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum Oyle daha guzel bu size cok maco bir hava verir
*Sagda solda kulağıma calınıyordu Mutfak robotu denen bişey varmış Birden icimi bir heyecan kapladı Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim Hemen gidip aldım bi taneEve gelip kutusundan cıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına uğradım biraz Ben acıkcası UFO gibi bişey bekliyorum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği İcindede vantilator gibi bişey var Bununla birlikte biton plastik zımbırtı daha cıktı icinden ama bi işe yarayacaklarını sanmıyorumNeyse fişini taktım denemek icin bi tane soğan attım icine Bakalım ne yapacak diye bekledimKabuklarını ile soyamadı eşşeoglueşek paramparca etti bıraktı Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo ordaBir ara yıkayıp o vantilator gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı duşunuyorum
Belki fan olarak iş gorur Onun dışında tamamen para tuzağı ilerdecıkarsa droidi almayı duşunuyorum