Erkeklerden Yemek Yemek Tarifleri BASIT YEMEKLER *Domatesli Biberli Yumurta *Oldukça Büyük bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz Sigaranin külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamani gelmis demektir Yumurtaları kırıp sigaramizi bitiriyoruz Pişmiştir her hâlükarda ocağın altını kapatiyoruz *Biberli Domatesli Yumurta *Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabilecegimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibipişiriliyor *Makarna *Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltip maç izlemeye başliyoruz Ilk yarinin ortalarına doğru kalkıp altını kapatiyoruzTencerenin içinden seçtigimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz Yapışırsa pismiş demektir Devre arasında hala içinde su kaldiysa tencerenin kapağını kapatip lavabodaki en kirli tabağın üzerine dogru döküyoruz (o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor)Uzerine ketcap döküp yiyoruz Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini fırlattığınız karışıyor *Tuzlu Makarna *Yapılışı benzer makarnaya benziyor Tek farkı bu kere makarnaları suya atmadan once tuzlu koymayı akıl ediyoruz Oyle daha hoş oluyor *Pilav *Pilav gerçekte kolay bir yemek yemek değil Aranan kriterler var Tuz yumuşak ve tane tane olmasi gerekiyor Sonuncusu basit Pirinçleri tek tek pişirdiginizde tane tane oluyorlar fakat uzun suruyor Beceri hepsini birarada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin Nasil olsa icine yoğurt koyup bulamac haline getirdigimizde tümü birbirine yapışıyor Özet Olarak yağ koyup üstüne pirinç ekliyorsunuz Daha Sonra da su ve tuz koyuppişiriyorsunuz Hem bunu süzmeye de gerek yok * Patates Kızartması * En kolay işlerden biri Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızğın yağa atiyorsunuz Tek yapmanız gereken altını zamanındakapatmanız Yoksa tencere alev alabiliyor Bu yüzden sadece tv'de pembe dizi varken yapın dahası diğer yemeklerin tersine bunu tencerede yiyemiyoruz Mutlaka tabağa kurmak gerekiyor Onun dışında çok basit * ORTA ZORLUKTAKİ YEMEKLER * Hazır Pizza *Pizzamizi fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahina yapıştırmamak * Hazırlanmış Köfte *Bu da nispeten kuvvet bir yemek Bir miktar değişken yağı teflon tavaya koyup kofteleri içine diziyoruz Köfteler tavayla benzer renk olmadan altını kapatmak gerekiyor O yuzden başında ummak lazım *ZOR YEMEKLER *Konserve Türlü *Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üstüne su koyuyoruz Pişmesi fazla uzun sürüyor O sebeple başında beklemiyoruz Gidip tv izliyoruz Her seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım lakin konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bi şeye benziyor *Tavuk *Yapılışı makarna gibi Sıcak suyun içine atiyoruz arada pişip pişmedigine bakmak için hayvanın kaba etine çatal sapliyoruz Bu yemek yemek piştikten bir iki gün sonradan üzeri jelibon gibi oluyor Bu yüzden pişirirken istege emrindeki olarak çokça toz şeker eklenebilir *ULTRA ZOR YEMEKLER *Kıymalı Bamya *Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma konulmalı Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir meslek Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum *PÜF NOKTALARI 1) Yemekleri defalarca tencerenin içinden yiyin Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz 2) Asla sade pilav yapmayın Domatesli pilav yaptıgınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz 3) Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayınÖzellikle rendelediginizde elleriniz çok kotü kokuyor Bunun yerine soğana ekmek tahtasiyla beş altı kere vurmayı deneyin, benzer işi görür 4) Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın Kavgalı yağa attığınızda çok kötü patliyorlar 5) Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler Sayet gecen ay yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir Ağırbaşlı yemeyin 6) Sebzeleri pisirdikçe vitamin değerleri düşer Muhtemel olduğunca çiğ tüketin 7) Karpuz tabağa koyulmaması gereken bir meyvedir Ikiye ayırıp ortasından kasıkla yiyebilirsinizTencere kapağı en tabaktırerkeklerdenyemektarifleri5c5622dae3d97alt cool Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir zaman sonradan unutulur 9 ) Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız çürüyen şeylerin kokusu dolaba daha eksik yayılır 10) Spagetti pakedini açtırmak için pakedi ortasından sıkıca kavrayın ve altını bütün gücünüzle fayansa vurun Pakedin üst tarafı yırtılacaktırBelki bu işlem esnasında makarna unufak olabilir fakat risk almaya değerOzellikle misafirlerin yaninda yaparsanız tavsiye ediyorum Böylece daha hoş, bu size çok marjinal bir hava verir 11) Sağda solda kulağıma çalınıyordu Mutfak robotu denen bişey varmışBirden içimi bir heyecan kapladıUlan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim Anında gidip aldım bi tane Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ama hayal kırıklığına uğradım birazcık Ben açıkcası uzaylı gibi bişey bekliyodum, bu bildigimiz tencerenin plastigiIçindede vantilator gibi bişey var bununla beraber bi ton plastik zımbırtı daha cıktı içinden ama bi işe yarayacaklarını sanmiyorum Neyse fişini taktım denemek için bi tane soğan attım içine Bakalim ne yapacak diye bekledim Kabuklarını bile soyamadı Paramparça etti bıraktı Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda Bir ara yıkayıp vantilator gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı düsünüyorumBelki fan olarak iş görür Onun dışında en ince ayrıntısına kadar para tuzağı Ilerde çıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum