Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erken teşhisin astım icin bir onemi var mı?

Erken teşhisin astım icin bir onemi var mı?
0
70

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Astım her hastada aynı şiddette değildir Hafif, orta ve ağır olabilir Hastalığın ağır formlarında tedaviye cevap vermeyen değişiklikler soz konusudur Geri donuşu olmayan bu patolojilerin ortaya cıkmaması icin astımın zamanında teşhis edilip, uygun şekilde tedavi edilmesi onemlidir Ayrıca tedavi edilebilir bir hastalıktan dolayı kişilerin yaşamının sınırlanmaması, verim ve performansının duşmemesi ve bazen oldurucu olabilen nobetlere girmemesi icin hastalığın biran once teşhis edilip tedaviye başlanması en doğrusudur

Astım Tedavi Edilebilir Bir Hastalık mıdır?
Evet Astım tedavisi olan, tedaviyle tamamen kontrol altına alınabilen bir hastalıktır Astım tedavisi etkin bir tedavidir ve hasta tedavi ile tamamen normal bir yaşam surdurebilir
Tedavi İle Astımdan Kurtulabilir miyim?
Tedavi ile astımlıları normal yaşamlarına dondurmek mumkundur Ozellikle cocuklukta şikayetleri başlayan astımlıların bir kısmında, hastalık erişkin yaşlarda tamamen iyileşebilmektedir Ancak daha sıklıkla, hastalar hastalıkları ile birlikte yaşamakta; kendilerine onerilen tedavi ve tavsiyelere uydukları oranda onemli bir yakınmaları olmamakla birlikte tedaviyi kestiklerinde bir sure sonra daha hafif olarak yeniden şikayetleri başlamaktadırlar Nasıl ki yuksek tansiyonu olan bir hasta tuzsuz diyete uyup, ilaclarını aksatmaksızın aldıkca tansiyonu yukselmemekte ancak, bunlara dikkat etmediğinde tansiyonu nasıl yukselmekteyse astımlılar icin de durum benzerdir
Astım Tedavim Ne Kadar Surecek?
Bu soruya herkes icin gecerli bir cevap vermek mumkun değildir Tedaviyle hastalık kontrol altına alındıktan sonra tedavi yavaş yavaş, basamak şeklinde giderek azaltılır ve bazen tamamen kesilebilir Kesildikten bir muddet sonra şikayetler yeniden başlarsa tedaviye tekrar başlanmalıdır Bazen ise uzun yıllar, yada devamlı olarak ilac kullanmak gerekebilir
Astım Nasıl Tedavi Edilir?
Astım, hasta hekim ve hasta yakınlarının (anne, baba, eş ve oğretmen gibi) işbirliği ile tedavi edilebilir Bu işbirliği olmaksızın sadece doğru ilacların recete edilmesiyle hastalık tedavi edilemez Tedavi uzun surelidir Hasta hekimine guven duymalı, tavsiyelerine uymalı, ilaclarını usulune uygun şekilde kullanmalı, duzenli olarak kontrollerini yaptırmalı, sorunu olduğuna hekimine kolayca ulaşabilmelidir Hastanın mutlaka konunun uzmanı bir hekimin kontrolunde olması gereklidir Hastalık yok hasta vardır ozdeyişi astım icin daha fazla gecerlidir Sonuc almak icin astımı bildiği kadar hastasını da tanıyan, mesleğini, ev ve işyeri koşullarını, almakta olduğu tedaviyi, hastanın gecmişte yaşadıklarını, onceki tedavileri ve bunlara alınan cevapları, hastanın hangi ilaclara hangi dozlarda ne oranda yanıt verdiğini bilen bir hekimin desteğine ihtiyac vardır
Hasta ve Yakınlarının Tedavideki İşbirliği Nasıl Sağlanır?
Bu hekimin hastasını eğitmesiyle elde edilebilir Hasta eğitimi sadece hastalık hakkında bilgi vermekten ibaret olmayıp, hastanın hastalığı ile baş edebilmesi icin gerekli her turlu bilgi, beceri ve cesarete sahip kılınması surecidir Bu surec belirli bir zaman dilimi icinde tamamlanmış olmaz Aksine hasta ile hekimin her goruşmesinde ilerleyen, gelişen bir olaydır
Astımlı Hasta Hangi Konularda Eğitilmelidir?
Astım nasıl bir hastalıktır? Tetik faktorler nelerdir ve bunlardan nasıl korunulabilir? Kriz anında ne yapması gerekir? Hangi ilacları, nasıl, hangi aralıklarla, ne kadar sureyle kullanması gerekecektir? Ne zaman kontrollere gelecektir? Ne zaman hekimini aramalıdır? Sprey ilacları nasıl kullanacaktır? Pefmetreyi nasıl kullanacaktır? Calışabilir mi?, Spor yapabilir mi?, Gebe kalabilir mi? Tum bu konularda hem bilgilendirilmeli hem de uygulamalar ile beceri kazandırılmalıdır Hastanın hastalığına rağmen normal bir yaşam surebileceği, krizleri onleyebileceği ve tedavi edebileceği, hastalığı dolayısıyla bireysel amaclarından vazgecmemesi gerektiği konularında ise cesaretlendirilmelidir
Tedavi ile Şikayetlerimin Gecmesi Yeterli midir?
Her ne kadar hastalar sadece şikayetlerinden kurtulmayı amaclarlarsa da tedaviden amac bundan ibaret değildir Yakınmaları giderip hastayı rahatlatan ancak, hastalığı tedavi etmeyen, ilerlemesini durdurmayan, hastanın akciğer fonksiyonlarını normale getirmeyen ve doğal, aktif yaşamına geri dondurmeyen bir tedavi hastaya fayda değil aksine zarar vermiş olur Cunku yakınmaları giderdiği icin hasta kendini iyi olmuş hisseder ve care aramayı bırakır, doğru tedaviye başlamak icin zaman kaybetmiş olur
Astımımı Hangi İlaclarla Tedavi Edebilirim?
Bu sorunuza ancak hekiminiz karar verebilir Hatta bu sorunuzun doğru cevabını bulmak icin hekiminizin sizi muayene edip bir kac kez kontrollerde sonucu gozlemesi gerekebilir Sizin icin en uygun tedaviyi bulmak zaman alabilir İlk muayene ve kontrolde yeterli sonuc alınmayabilir Bir astımlı hastaya verilen tedavi sizin icin yetersiz, fazla veya zararlı olabilir

858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt