Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

erken teşhisin astım için bir önemi varmı?

erken teşhisin astım için bir önemi varmı?
0
46

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
erken teşhisin astım için bir önemi varmı? Astım her hastada benzer şiddette değildir Hafif, orta ve ağır olabilir Hastalığın ağır formlarında tedaviye yanıt vermeyen şansın dönmesi laf konusudur Geri dönüşü olmayan bu patolojilerin ortaya çıkmaması için astımın zamanında teşhis edilip, uygun olarak tedavi edilmesi önemlidir Keza tedavi edilebilir bir hastalıktan nedeniyle şahısların yaşamının sınırlanmaması, verim ve performansının düşmemesi ve ara sıra öldürücü olabilen nöbetlere girmemesi için hastalığın biran önce teşhis edilip tedaviye başlanması en doğrusudur Astım Çare Edilebilir Bir Rahatsızlık mıdır? Evet Astım tedavisi olan, tedaviyle iyice denetleme altına alınabilen bir hastalıktır Astım tedavisi etkili bir tedavidir ve hasta çare ile ayrıntılarıyla adi bir yaşam sürdürebilir Tedavi İle Astımdan Kurtulabilir miyim? Tedavi ile astımlıları bayağı yaşamlarına döndürmek mümkündür Bilhassa çocuklukta şikayetleri başlayan astımlıların bir kısmında, hastalık yetişkin yaşlarda en ince ayrıntısına kadar iyileşebilmektedir Ama daha çoğunlukla, hastalar hastalıkları ile birlikte yaşamakta; kendilerine önerilen çare ve tavsiyelere uydukları oranda manâlı bir yakınmaları olmamakla birlikte tedaviyi kestiklerinde bir vakit sonra daha hafif olarak her yerde şikayetleri başlamaktadırlar Nasıl oysa yüksek tansiyonu olan bir hasta tuzsuz diyete uyup, ilaçlarını aksatmaksızın aldıkça tansiyonu yükselmemekte ancak, bunlara dikkat etmediğinde tansiyonu nasıl yükselmekteyse astımlılar için de şart benzerdir Astım Tedavim Ne Kadar Sürecek? Bu soruya cümbür cemaat için geçerli bir cevap belirlemek olası değildir Tedaviyle hastalık teftiş altına alındıktan sonra çare ağır ağır, basamak biçiminde gitgide artarak azaltılır ve ara sıra tamamen kesilebilir Kesildikten bir müddet daha sonra şikayetler her yerde başlarsa tedaviye tekrar başlanmalıdır Ara Sıra ise uzun yıllar, yada aralıksız olarak ilaç uygulamak gerekebilir Astım Nasıl Tedavi Edilir? Astım, hasta hekim ve hasta yakınlarının (anne, baba, eş ve hoca gibi) işbirliği ile çare edilebilir Bu işbirliği olmaksızın sadece doğru ilaçların reçete edilmesiyle rahatsızlık tedavi edilemez Tedavi uzun sürelidir Hasta hekimine güven duymalı, tavsiyelerine uymalı, ilaçlarını usulüne uygun olarak kullanmalı, ahenkli olarak kontrollerini yaptırmalı, sorunu olduğuna hekimine kolayca ulaşabilmelidir Hastanın mutlaka konunun uzmanı bir hekimin kontrolünde olması gereklidir Hastalık değil hasta vardır özdeyişi astım için daha artı geçerlidir Sonuç almak için astımı bildiği değin hastasını da tanıyan, mesleğini, konut ve dükkan koşullarını, almakta olduğu tedaviyi, hastanın geçmişte yaşadıklarını, önceki tedavileri ve bunlara alınan cevapları, hastanın hangi ilaçlara hangi dozlarda ne oranda yanıt verdiğini bilen bir hekimin desteğine ihtiyaç vardır Hasta ve Yakınlarının Tedavideki İşbirliği Nasıl Sağlanır? Bu hekimin hastasını eğitmesiyle elde edilebilir Hasta eğitimi sadece rahatsızlık hakkında bilgi vermekten ibaret olmayıp, hastanın hastalığı ile baş edebilmesi için zorunlu her türlü data, maharet ve cesarete sahip kılınması sürecidir Bu işlem belirtilmiş bir vakit dilimi içinde tamamlanmış olmaz Tersine hasta ile hekimin her görüşmesinde ilerleyen, gelişen bir olaydır Astımlı Hasta Hangi Konularda Eğitilmelidir? Astım nasıl bir hastalıktır? Tetik faktörler nelerdir ve bunlardan nasıl korunulabilir? Kriz derhal ne yapması gerekir? Hangi ilaçları, nasıl, hangi aralıklarla, ne dek süreyle kullanması gerekecektir? Ne süre kontrollere gelecektir? Ne süre hekimini aramalıdır? Sprey ilaçları nasıl kullanacaktır? Pefmetreyi nasıl kullanacaktır? Çalışabilir mi?, Spor yapabilir mi?, Hamile kalabilir mi? Bütün bu konularda hem bilgilendirilmeli keza de uygulamalar ile maharet kazandırılmalıdır Hastanın hastalığına rağmen olağan bir hayat sürebileceği, krizleri önleyebileceği ve çare edebileceği, hastalığı dolayısıyla bireysel amaçlarından vazgeçmemesi gerektiği konularında ise cesaretlendirilmelidir Tedavi ile Şikayetlerimin Geçmesi Tatmin Edici midir? Her ne dek hastalar yalnızca şikayetlerinden kurtulmayı amaçlarlarsa da tedaviden gaye bundan ibaret değildir Yakınmaları giderip hastayı rahatlatan fakat, hastalığı çare etmeyen, ilerlemesini durdurmayan, hastanın akciğer fonksiyonlarını normale getirmeyen ve doğal, faal yaşamına geri döndürmeyen bir çare hastaya üstünlük değil tersine hasar vermiş olur Çünkü yakınmaları giderdiği için hasta kendini iyi olmuş hisseder ve çare aramayı bırakır, içten tedaviye açılmak için süre kaybetmiş olur Astımımı Hangi İlaçlarla Tedavi Edebilirim? Bu sorunuza ancak hekiminiz karar verebilir Hatta bu sorunuzun içten cevabını bulmak için hekiminizin sizi muayene edip bir kaç kez kontrollerde sonucu gözlemesi gerekebilir Sizin için en yerinde tedaviyi bulmak süre alabilir Ilk muayene ve kontrolde tatmin edici sonuç alınmayabilir Bir astımlı hastaya verilen tedavi sizin için eksik, artı veya zararlı olabilir alıntıdır id  

858,496Konular
982,168Mesajlar
30,108Kullanıcılar
MudavaSon üye
Üst Alt