Erol Günaydın Hayatı Hakkında Biyografik Bilgiler Bu konu; erol günaydın hayatı hakkında bilgiler vermektedir Sevgili melekler, Türk tiyatrosunun ve sinema dünyasının büyük isimlerinden sanatçı oyuncu Erol Günaydın bu gün hayata gözlerini yumdu Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Erol Günaydın hayatı hakkında sizlere bilgiler veriyoruz bu sayfamızda 1548238020 1548238020 erolgunaydinhayatihakkindabiyografikbilgiler5c5a592d5b4c5erolgunaydinhayatihakkindabiyografikbilgiler5c5a592d5b4c5erolgunaydinhayatihakkindabiyografikbilgiler5c5a592d5b4c5 1933'te Trabzon Akçaabat'a dünyaya gelen Günaydın, tiyatroya Galatasaray Lisesi bünyesinde başladı Günaydın, 1955'te Haldun Dormen Cep Tiyatrosu'nda 'Papaz Kaçtı' adlı oyun ile profesyonel aktörlük hayatına giriş yaptı 1960'da ilk sinema filminde oynayan Erol Günaydın, elli yıllık bir vakit içinde çok sayıda filmin ve tiyatro oyununun yanı sıra TRT'de yayınlanan Çiçek Taksi adlı dizide de rol aldı Nasreddin Öğretmen tiplemesi, meddah gösterileri, Ayı Yogi seslendirmesi ve canlandırdığı öteki böylece fazla kişilik günümüzün en tanınan ve kıdemli aktörlerinden biri haline geldi Kavuklu Hamdi'den İsmail Dümbüllü'ye meddahlık geleneğinin son temsilcilerinden olan Erol Günaydın, sanat ve tiyatro tutkusuyla doymuş bir hayatın gerisinde 79 yaşında hayata gözlerini yumdu Sayısız tiyatro oyununda, filmde ve dizide rol aldı Günaydın Kimi süre yüzünde, görenin içini acıtan sıcak bir tebessüm oldu kimi süre gözyaşı Bir dönemin çocuklarının ilgiyle izlediği 'Ayı Yogi' karakterine sesiyle can veren Günaydın, son nefesine değin sahnede sevdiği gibi, sevgiyle olmaya devam etti Kendisiyle yapılan söyleşilerden oluşan 'İki Kalas Bir Heves' adlı kitapta, 'İnsanlar hayatımın en büyük serveti Tüm gezdiğim yerdeki insanlara hep sevgiyle baktım, onlardan da sevgi gördüm Kimseye kızamadım, herkese adalet verdim Şayet bu sevgi dağıtımı beni fazla mutlu ediyor Bu sevgiyle belki bana yaşam verdiler, nefes aldırdılar tekrar tekrar gülüyorum, gülümsüyorum N'apayım' sözcükleriyle içinden taşan sevgiyi kelimelere döken Günaydın, hayata gözlerini Trabzon'un Akçaabat ilçesinde açtı Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonradan profesyonel oyunculuk hayatına 'Papaz Kaçtı' oyunundaki rolüyle adım atan Günaydın, Fransız ekolüyle gelenekselliği birleştirerek, Halide Edip Adıvar'ın unutulmaz eseri 'Sinekli Bakkal' filminde Kız Tevfik tiplemesiyle 'zenne'liği denedi Yıllardan Beri zenne olarak sahneye çıkan Günaydın, çocuk tiyatrosu kurup uzun seneler vatan toprağını karış karış dolaşarak halkı sanatla buluşturmaya çalıştı Kimi Akşehir'de Nasrettin Öğretmen kimi Ramazan'da meddah olarak fark etti onu Usta, en sevilen diziler de filmlerde de rol aldı, minik rollerin büyük sanatçısı da oldu Son yıllarda kendine özgü hiç de azımsanamayacak bir kitle edinen bir dizide, yatalak baba rolüyle izleyicinin gönlünde taht kuran Günaydın, bu rolü aslında azıcık da mecburiyetten yatarak oynadı Günaydın, rahatsızlığının etkisiyle yürümekte zorlanmaya başladığında doğrusu seyirciye, elde ettiği başarının ve sevginin ne dek haklı bir 'başarı' olduğunu da gösterdi Yattığı yerden yalnızca mimikleriyle oynayan Erol Günaydın, uzun vakit bu başarısıyla konuşuldu Dizideki küçük rolünü öylesine işledi, öylesine süsledi ancak beyaz camın karşısındakilere 'vay be' dedirtmeyi başardı Ve günlerden bir gün tiyatroya olan aşkı sorulan Günaydın, buna şöyle yanıt verdi: 'Tiyatroda beni en çok etkileyen, ahşaptır O Kadar güzel ahşaptır ki güzel koku gibi kokar Tiyatroya birincil girdiğimde o kokuyu aldım Dedim fakat tevekkeli yok, ustalar, 'iki kalas bir heves' derlerdi İşte o kalasların kokusu sinmiş tiyatroya, benim hevesimle birleşik O koku, hiçbir yerde olmayan bir kokudur Vazgeçemediğim budur'