Kendisini kendisini 'psikiyatri ve paranormal uzmanı, sayik' olarak tanıtan Erol Tangut yargılandığı davada 'dolandırıcılık' ve 'çocuğun cinsel istismarı' kabahatlerinden 33 yıl 9 ay mahpus cezasına çarptırıldı. Tangut, daha evvel iktidara yakın Beyaz TV ve Akit TV’de programlara çıkmıştı.
Erol Tangut hakkında, kabahat tarihinde her ikisi de 16 yaşında olan E.B. ve A.A.'nın şikayeti üzerine, 'Dini inanç ve hislerin istismarı sonucu dolandırıcılık', 'çocuğa karşı kolay cinsel istismar ve çocuğu karşı nitelikli cinsel istismar' kabahatinden, Tangut'un Ankara Ulus'ta bulunan ofisinde çalışan babası Halil Tangut, kızı S.R.T., Adem Şahiner, İsa Bostancı, N.Ö. ile N.K. hakkında da 'dolandırıcılık cürmüne iştirak' hatasından 2018 yılında dava açıldı.
'BAŞKASINA ANLATIRSAN HELAL HARAMA DÖNÜŞÜR'
Ankara 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada psikologlar nezarette sözü alınan mağdur A.A., sıkıntıları nedeniyle annesi tarafından sanık Erol Tankut'un Ankara Ulus'ta bulunan ofisine gittiklerini, birinci seansın akabinde sanık Tankut'un, annesine, "Bu gece benim konuğum olsun, konuşacaklarımız var" dediğini ve annesinin de bunun kabul ettiğini söyledi.
Meskende sanık Tankut'un, kendisine dini nikah kıydığını söylediğini ve cinsel istismarına uğradığını söyleyen A.A., "Olanları kimseye anlatmamamı söyledi. 'Anlatırsan helal harama dönüşür' dedi. Yanımızda kimse yoktu, dini nikahın nasıl olduğunu bilmiyordum. Sonraki gün beni ofisinde anneme teslim etti" dedi. A.A.'nın annesi ve babası da sanıktan, dolandırıldıkları ve inançlarını berbata kullanarak kızlarına yönelik cinsel taarruz hatasını işlediği gerekçesiyle şikayetçi oldular.
'NİKAHI ANNENE SÖYLERSEN TEDAVİN OLMAZ'
Öbür mağdur E.B., annesiyle yaşadığı problemler nedeniyle metafizik hocası olarak bildikleri Erol Tankut’un ofisine gittiklerini, birinci seansın ofiste yapıldığını söyledi. O sırada annesinin yanında olduğunu belirten E.B., "İkinci seans sanığın konutunda oldu. Bana 'sana mecburî dini nikah kıyacağım, kabul ediyor musun' dedi. Ben de 3 sefer 'ettim' diye yanıt verdim. Sonra mahrem yerlerime eliyle dokunup, 'nikahı annene söyleme söylersen tedavin olmaz, gözlerini kapat seni hipnoz edeceğim' dedi. Sonra annemi kötüleyip, istediği vakit onunla buluşmamı istedi" dedi. 3'üncü buluşmanın öteki bir konutta olduğunu ve burada da sanığın kendisine cinsel tacizde bulunduğunu belirten E.B., şikayetçi olduktan sonra sanıkla görüşmediklerini söyledi. E.B. ve annesi N.E. de sanıktan şikayetçi olduklarını söylediler.
MAHKEME VERDİĞİ CEZADAN İNDİRİM UYGULAMADI
Ankara 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 17 Şubat 2020'de görülen davanın karar duruşmasında, sanık Erol Tangut suçlamaları kabul etmeyerek beratını talep etti. Mahkeme, son kelamının akabinde sanık Tangut'u, mağdur E.B.'ye yönelik 'hile ile zincirleme halde kolay cinsel saldırı' kabahatinden 10 yıl, mağdur A.A.'ya yönelik 'nitelikli cinsel saldırı' kabahatinden 20 yıl, 'dini inanç ve hislerin istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık' hatasında 3 yıl 9 ay olmak üzere, toplam 33 yıl 9 ay mahpus cezasına çarptırdı. Mahkeme, verdiği cezada indirim uygulamadı.
3 SANIK BERAAT ETTİ
Mahkeme, 'dolandırıcılık kabahatine iştirak' cürmünden sanıklar Adem Şahiner ve İsa Bostancı'ya 1 yıl 6 ay 22 gün mahpus cezası verirken, birebir cezaya çarptırılan Halil Tangut hakkındaki hükmen açıklanmasının geriye bırakılmasına hükmetti. Sanıklar N.Ö., S.R.T. ve N.K. ise beraat etti.
Kaynak Yeniçağ