Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ertelenen faturaların şirketlere maliyetini bakanlık karşılayacak

Ertelenen faturaların şirketlere maliyetini bakanlık karşılayacak
0
53

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
Yerel%2Dsecim%2Dsonrasi%2Dilk%2Dzam%2Delektrik%2Dtoptan%2Dsatisi%2Dyuzde%2D37%2Dzamlandi%2D218460%2D20190402155523%2Ejpg

Güç ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, umumi hayatı etkileyen afetler nedeniyle afet yaşanılan yerlerde elektrik ve doğalgaz tüketim bedellerinin tahakkuk ve tahsilatının ertelenmesine ait asılları belirledi.

Bakanlığın, Genel Hayata Müessir Afetler Münasebetiyle Elektrik ve Doğal Gaz Tüketim Bedelleri Tahakkuk ve Tahsilatlarının Ertelenmesi Hakkında Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Buna nazaran, afetler nedeniyle en fazla 1 yıla kadar ertelenmesine karar verilen elektrik ve doğalgaz tüketim bedellerinin tahakkuk ve tahsilatına yönelik, kelam konusu ertelemeden kaynaklanan anapara haricindeki tüketicilerden tahsil edilmeyen bedellere ait finansman maliyeti gecikme artırımı fiyatını geçmemek üzere Bakanlık bütçesinden karşılanacak.

Ertelemeye yönelik kapsam, mühlet ve ertelemeden ötürü şirketlerin katlanacağı finansman maliyetine ait tahliller Bakanlık tarafından hazırlanarak Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın görüşüne sunulacak.

Finansman maliyetleri, gecikme artırımı meblağını geçemeyecek

Bu çerçevede, Güç Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Bakanlık tarafından bildirilen finansman maliyetine yönelik uygulama asıllarını şirketlere bildirim edecek.

Şirketler, tüketim bedellerinin tahakkuk ve tahsilatının ertelenmesi dolayısıyla evvelki ay içerisinde katlandıkları finansman maliyetini, takip eden ayın birinci 5 iş günü içerisinde EPDK'ye iletecek.

Finansman maliyetleri, ilgili periyoda ilişkin gecikme artırımı meblağını geçemeyecek.

İlgili aya ilişkin finansman maliyetleri, şirketin müracaatından itibaren 7 iş günü içerisinde EPDK tarafından hesaplanarak ilgili şirketin banka hesap bilgileriyle birlikte Bakanlığa gönderilecek. Bakanlık, finansman maliyeti meblağlarını EPDK tarafından yapılan bildirimi müteakip 5 iş gününde ilgili şirketlerin hesabına aktaracak.

858,496Konular
981,803Mesajlar
29,873Kullanıcılar
Üst Alt