iltasyazilim
FD Üye
Erzincan Kasefe Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo kaysı kurusu ( yarma)
*1 su bardağı şeker
*2 tatlı kaşığı tereyağı
*1 buçuk su bardağı su
*1 çay bardağı ceviz içi
Erzincan Kasefe Tarifi Yapılışı Kaysı kurusu ( yarma) bol sıcak su ile temizce yıkanır En az uç dört kez Sonra tavaya ceviz hariç tüm malzemeler eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir Çok çabuk dibini tutabilir O*yüzden pişirme esnasında ocak başında beklenmesi tavsiye olunur Piştikten sonra servis tabağına alınıp hafif ılındıktan sonra cevizle süslenir Afiyet olsun
*1 kilo kaysı kurusu ( yarma)
*1 su bardağı şeker
*2 tatlı kaşığı tereyağı
*1 buçuk su bardağı su
*1 çay bardağı ceviz içi
Erzincan Kasefe Tarifi Yapılışı Kaysı kurusu ( yarma) bol sıcak su ile temizce yıkanır En az uç dört kez Sonra tavaya ceviz hariç tüm malzemeler eklenir ve suyunu çekene kadar pişirilir Çok çabuk dibini tutabilir O*yüzden pişirme esnasında ocak başında beklenmesi tavsiye olunur Piştikten sonra servis tabağına alınıp hafif ılındıktan sonra cevizle süslenir Afiyet olsun