iltasyazilim
FD Üye
Erzincan Lokumu (Kuş Üzümlü) Tarifi İçin Malzemeler
150 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Kuş üzümü veya fındık tozu (isteğe bağlı) Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 40dk Erzincan Lokumu (Kuş Üzümlü) Tarifi Yapılışı
Benim çok beğendiğim kurabiye tadında kek, çay ile muhteşem bir ikili, harika bir tarif Çok beğeneceksiniz!
Öncelikle oda sıcaklığında erimiş tereyağı ile şekeri çırpıyoruz Sonra 1 bardak sıvı yağ, yumurta ve yarım su bardağı yoğurdu ekleyip iyice karıştırıyoruz Ardından vanilya, kabartma tozunu ve unu elekten geçirerek yavaş yavaş ilave ediyoruz Hamurun ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında olması gerekiyor Borcama her yeri eşit dağılacak şekilde kaplıyoruz üzerine kuş üzümlerini de hamura yayıyoruz Baklava şekilde dilimleyip önceden ısıtılmış 170° fırında 3540 dakika üstü hafif kızarıncaya kadar pişiyor Piştikten yarım saat kadar bekleyip tekrar dilimlerini üstünden geçerek bolca pudra şekeri döküyoruz Tarifimiz hazırdır
AFİYET OLSUN
150 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt 1 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Kuş üzümü veya fındık tozu (isteğe bağlı) Kaç Kişilik: 46
Hazırlama: 20dk
Pişirme: 40dk Erzincan Lokumu (Kuş Üzümlü) Tarifi Yapılışı
Benim çok beğendiğim kurabiye tadında kek, çay ile muhteşem bir ikili, harika bir tarif Çok beğeneceksiniz!
Öncelikle oda sıcaklığında erimiş tereyağı ile şekeri çırpıyoruz Sonra 1 bardak sıvı yağ, yumurta ve yarım su bardağı yoğurdu ekleyip iyice karıştırıyoruz Ardından vanilya, kabartma tozunu ve unu elekten geçirerek yavaş yavaş ilave ediyoruz Hamurun ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında olması gerekiyor Borcama her yeri eşit dağılacak şekilde kaplıyoruz üzerine kuş üzümlerini de hamura yayıyoruz Baklava şekilde dilimleyip önceden ısıtılmış 170° fırında 3540 dakika üstü hafif kızarıncaya kadar pişiyor Piştikten yarım saat kadar bekleyip tekrar dilimlerini üstünden geçerek bolca pudra şekeri döküyoruz Tarifimiz hazırdır
AFİYET OLSUN