iltasyazilim
FD Üye
Erzincan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı (Oda ısısında) 1 yumurta (Oda ısısında) 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 45 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya(İsteğe bağlı) 1 limon kabuğu rendesi(İsteğe bağlı) Aldığı kadar un Üzeri için:
Pudra şekeri veya ince toz şeker
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 30dk Erzincan Lokumu Tarifi Yapılışı
Ne kek, ne de bir kurabiye ama tadı nefis mi nefis bir lezzet bu Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğurulur En son un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır Hamurumuz herhangi bir fırın kabına elle bastırılarak yayılır Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpilir Ben soğuduktan sonra da biraz pudra şekeri serptim
Afiyetler olsun
1 paket margarin veya tereyağı (Oda ısısında) 1 yumurta (Oda ısısında) 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 45 yemek kaşığı yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya(İsteğe bağlı) 1 limon kabuğu rendesi(İsteğe bağlı) Aldığı kadar un Üzeri için:
Pudra şekeri veya ince toz şeker
Kaç Kişilik: 1012
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 30dk Erzincan Lokumu Tarifi Yapılışı
Ne kek, ne de bir kurabiye ama tadı nefis mi nefis bir lezzet bu Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılıp iyice yoğurulur En son un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yapılır Hamurumuz herhangi bir fırın kabına elle bastırılarak yayılır Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri serpilir Ben soğuduktan sonra da biraz pudra şekeri serptim
Afiyetler olsun