iltasyazilim
FD Üye
*
Erzincan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
*585 gr Un (4, 5 su bardağı, su bardağı ölçüsü 225 ml)
**250 gr Tereyağ
**220 gr Toz Şeker (1 su bardağı)
**200 ml Sıvıyağ
**100 ml Yoğurt (1 küçük çay bardağı)
**3 Paket Vanilya Şekeri
**1 Paket Kabartma Tozu
**1 tane Yumurta
Üzeri için:
**Pudra Şekeri
Erzincan Lokumu Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun Yoğurduktan sonra hamuru yağlanmış bir borcama bastırın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt üst ayarında 3540 dakika pişirin
Soğuduktan sonra kesin ve üzerine pudra şekeri dökün
Afiyet Olsun ??
Erzincan Lokumu Tarifi İçin Malzemeler
*585 gr Un (4, 5 su bardağı, su bardağı ölçüsü 225 ml)
**250 gr Tereyağ
**220 gr Toz Şeker (1 su bardağı)
**200 ml Sıvıyağ
**100 ml Yoğurt (1 küçük çay bardağı)
**3 Paket Vanilya Şekeri
**1 Paket Kabartma Tozu
**1 tane Yumurta
Üzeri için:
**Pudra Şekeri
Erzincan Lokumu Tarifi Yapılışı Tüm malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun Yoğurduktan sonra hamuru yağlanmış bir borcama bastırın
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, alt üst ayarında 3540 dakika pişirin
Soğuduktan sonra kesin ve üzerine pudra şekeri dökün
Afiyet Olsun ??