iltasyazilim
FD Üye
Erzincan Püsküllü Pilav Tarifi İçin Malzemeler İlk etap:
*1 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*1 adet kapya biber
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı salça
*500 gr yeşil fasulye
*2, 5 su bardağı su
*Tuz
*1 çay kaşığı zerdeçal
*1 çay kaşığı kekik
*1, 5 çay kasığı kimyon
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kasığı sumak
İkini etap:
*3 su bardağı bulgur
*2 su bardağı su
Erzincan Püsküllü Pilav Tarifi Yapılışı Soğan yemeklik doğranır yağda kavrulur İnce şerit kesilen biberler eklenir kavrulur Salça eklenir kavrulur Şerit şekilde doğranan fasulye eklenir, baharatlar eklenir iyice kavrulur Yeteri kadar su eklenir Düdüklü tencerede pişirilir Pişen fasulyeye bulgur eklenip karıştırılır Düdüklü tencere kapatılır bulgur pişirilir Pişen bulgur kapak açılmadan 20 dakika demlendirilir
*1 adet soğan
*2 adet yeşil biber
*1 adet kapya biber
*2 yemek kaşığı tereyağı
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 dolu yemek kaşığı salça
*500 gr yeşil fasulye
*2, 5 su bardağı su
*Tuz
*1 çay kaşığı zerdeçal
*1 çay kaşığı kekik
*1, 5 çay kasığı kimyon
*Yarım çay kaşığı karabiber
*Yarım çay kasığı sumak
İkini etap:
*3 su bardağı bulgur
*2 su bardağı su
Erzincan Püsküllü Pilav Tarifi Yapılışı Soğan yemeklik doğranır yağda kavrulur İnce şerit kesilen biberler eklenir kavrulur Salça eklenir kavrulur Şerit şekilde doğranan fasulye eklenir, baharatlar eklenir iyice kavrulur Yeteri kadar su eklenir Düdüklü tencerede pişirilir Pişen fasulyeye bulgur eklenip karıştırılır Düdüklü tencere kapatılır bulgur pişirilir Pişen bulgur kapak açılmadan 20 dakika demlendirilir