Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzincan Tulum Peynirli Sıkma (Yöresel)

Erzincan Tulum Peynirli Sıkma (Yöresel)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Erzincan Tulum Peynirli Sıkma (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı ılık su
*2 tatlı kaşığı tuz
*1 paket instant kuru maya
*Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)

İçi için:


*Tereyağı
*Erzincan tulum peyniri
*İsteğe göre domates, biber, yeşillik (maydanoz vs )

Erzincan Tulum Peynirli Sıkma (Yöresel) Tarifi Yapılışı Unun birazını karıştırma kabına koyun ortasını açıp suyu, tuzu, mayayı koyun ve yoğurmaya başlayın Daha sonra biraz daha un ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurun Hamuru 30 dakika kadar mayalandırın*Mayalanan hamurdan parçalar koparıp un serpilmiş tezgahta yanmaz teflon tavanızın boyutunda açın ve tavada arkalı önlü pişirin Çok fazla pişirmeyin ki kuru olmasın ve aynı işlemi hamur bitene dek tekrarlayın Pişen sıkma ekmeklerinizi üst üste koyup üzerine temiz bir bez örtün ki kurumasın
Servis yapacağınız zaman isterseniz arasına tereyağı sürüp, erzincan tulum peyniri veya beyaz peynir parçaları koyup dürüm yapar gibi sarıp servis edebilirsiniz Yanında domates, biber ve yeşilliklerle de ikram edebilirsiniz Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,236Mesajlar
30,152Kullanıcılar
SeroxanSon üye
Üst Alt