Erzincan’a Girdim Turkusu
“Erzincan’a girdim ne guzel bağlar, Erzincan Halk Turkuleri icinde en cok sevilen bir uzun havadır Guzel olduğu kadar da acı bir gerceği dile getirir
Erzincan, yemyeşil beldelerimizden biridir I Dunya Savaşı yıllarında bu “guzel bağlar da tıpkı o gunku Erzincanlılar gibi
huzunluydu Cunku bu bağlar terk ediliyordu
1916 yılında, Ruslar Erzurum’u almış Erzincan’a doğru ilerliyorlardı Halen yaşlı Erzincanlıların hatıraları arasında kalan genc nesillerin masal havası icinde dinledikleri “Muhacirlik, binlerce Erzincanlının Anadolu iclerine goc etmesini ve aylar sonra Erzincan’a geri donmesini hikaye eder
Bu turku o acı hatıraların yaşandığı huzunlu Erzincan'ı dile getirir
Erzincan’a girdim ne guzel bağlar
Erzurum’a vardım dumanlı dağlar
Elleri koynunda bir guzel ağlar
Oy anam anam hallarım yaman
Yuce dağ başında cadır acarım
Nazlım seni burdan alıp kacarım
Kahve bulamazsam kenger icerim
Oy anam anam hallarım ağlar
Anama soyleyin lamba yakmasın
Cuha şalvarıma uckur takmasın
Oğlum gelir diye yola bakmasın
(Alıntı)
“Erzincan’a girdim ne guzel bağlar, Erzincan Halk Turkuleri icinde en cok sevilen bir uzun havadır Guzel olduğu kadar da acı bir gerceği dile getirir
Erzincan, yemyeşil beldelerimizden biridir I Dunya Savaşı yıllarında bu “guzel bağlar da tıpkı o gunku Erzincanlılar gibi
huzunluydu Cunku bu bağlar terk ediliyordu
1916 yılında, Ruslar Erzurum’u almış Erzincan’a doğru ilerliyorlardı Halen yaşlı Erzincanlıların hatıraları arasında kalan genc nesillerin masal havası icinde dinledikleri “Muhacirlik, binlerce Erzincanlının Anadolu iclerine goc etmesini ve aylar sonra Erzincan’a geri donmesini hikaye eder
Bu turku o acı hatıraların yaşandığı huzunlu Erzincan'ı dile getirir
Erzincan’a girdim ne guzel bağlar
Erzurum’a vardım dumanlı dağlar
Elleri koynunda bir guzel ağlar
Yuce dağ başında cadır acarım
Nazlım seni burdan alıp kacarım
Kahve bulamazsam kenger icerim
Oy anam anam hallarım ağlar
Anama soyleyin lamba yakmasın
Cuha şalvarıma uckur takmasın