Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzincanın Yemekleri

Erzincanın Yemekleri

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
19
Erzincan Bölgesel Yemekleri
Erzincan Yöresi Geleneksel Yemekler
Erzincan Yörrsel Yemek Yemek Tarifleri

Erzincan İli Bölgesel Yemekleri

Yöre mutfağı yemek yemek türleri bakımından zengindir Bunların çoğunluğunu hamur işleri oluşturur Eşgili, kesme çorba (un çorbası) yaprak sarma yemek türleridir Ayrıca su böreği ve özellikle kete ve tatlılar bol miktarda tüketilen hamur işleridir

Sırın:

Malzemeler :
2 bardak un
3 kaşık tereyağı
1 bardak pekmez
Tuz

Hazırlanışı: Un ve tuz suyla hamur haline getirilir Hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır, bezeler kalın yufka halinde açılır Yufkalar kavgalı saç üzerinde pişirilir Soğumasını önlemek için kalın bir kumaş içinde saklanır sonradan, tereyağının eritilerek içine pekmez karıştırılmasıyla elde edilen karışım ile her iki tarafı yağlanır Yağlanan yufka iki parmak genişliğinde katlanarak rulo haline getirilip, 2–3 cm kalınlığında kesilip tepsiye dizilir Üzerine yeniden pekmezli tereyağı dökülür

Gasefe:

Malzemeler :
12 kg kayısı kurusu (yarma)
2–3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

Hazırlanışı: Kayısı kurusu bol su ile yıkanıp temizlenir Bir tencerede üzerini örtecek değin su konur, kayısı kuruları yumuşayıncaya kadar pişirilir Ateşten alınarak dinlenmeye bırakılır Dinlenen kaysı süzgeçten süzülür, servis tabağına alınır Üzerine tavada kızdırılmış tereyağı gezdirilir, iri kıyılmış cevizler üstüne serpildikten daha sonra servis yapılır *
 
858,506Konular
983,095Mesajlar
33,116Kullanıcılar
TrsweozZSon üye
Üst Alt