iltasyazilim
FD Üye
Erzurum Bohça Kete Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için:
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1,5 çay bardağı su
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*Aldığı kadar un
*Açmak için nişasta
Üzerine:
*Yarım paket margarin (eritilmiş)
*1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi:
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
Erzurum Bohça Kete Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini yoğuruyoruz Hamur yumuşak olacak Hamuru 10 eşit parçaya bölüyoruz Her bir hamuru pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz Arasına nişasta serpiştiriyoruz Kat kat böyle üst üste diziyoruz On kat tamamlandıktan sonra hepsini bir kerede açıyoruz Kocaman bir yufka oluyor Onu da resimdeki gibi kesip iç harcını koyup katlıyoruz Katlı yeri alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz Her birinin üzerine bir yemek kaşığı yağ döküyoruz yağ bitene kadar 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1,5 çay bardağı su
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
*Aldığı kadar un
*Açmak için nişasta
Üzerine:
*Yarım paket margarin (eritilmiş)
*1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi:
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı un
Erzurum Bohça Kete Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini yoğuruyoruz Hamur yumuşak olacak Hamuru 10 eşit parçaya bölüyoruz Her bir hamuru pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz Arasına nişasta serpiştiriyoruz Kat kat böyle üst üste diziyoruz On kat tamamlandıktan sonra hepsini bir kerede açıyoruz Kocaman bir yufka oluyor Onu da resimdeki gibi kesip iç harcını koyup katlıyoruz Katlı yeri alta gelecek şekilde tepsiye diziyoruz Her birinin üzerine bir yemek kaşığı yağ döküyoruz yağ bitene kadar 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz