iltasyazilim
FD Üye
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo tel kadayıf
*Yarım kilo ceviz, fındık veya toz antep fıstığı
*5 yumurta
*Sıvı yağ (kızartmak için)
Şerbeti için;
*1,5 kilo toz şekeri
*5 su bardağı su
*Yarım limon
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım
*Cevizi rondodan geçirelim (ben toz antep fıstığı kullandım)
*Sonra kadayıfları ince ve uzun şekilde serip içine bir miktar cevizi koyup saralım, kadayıflar bitene kadar bu işleme devam edelim
*Yumurtaları bir kasede çırpalım, ondan sonra tüm kadayıfları yumurtaya bulayalım
*Sonra hepsini kızgın yağda güzelce kızartalım, hepsi kızardıktan sonra soğumaya bıraktığımız şerbetin içine koyalım
*İsteğe göre bütün veya dilimleyerek servis edebilirsiniz
*Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleme yapabilirsiniz
Afiyet Olsun ?
*Yarım kilo tel kadayıf
*Yarım kilo ceviz, fındık veya toz antep fıstığı
*5 yumurta
*Sıvı yağ (kızartmak için)
Şerbeti için;
*1,5 kilo toz şekeri
*5 su bardağı su
*Yarım limon
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım
*Cevizi rondodan geçirelim (ben toz antep fıstığı kullandım)
*Sonra kadayıfları ince ve uzun şekilde serip içine bir miktar cevizi koyup saralım, kadayıflar bitene kadar bu işleme devam edelim
*Yumurtaları bir kasede çırpalım, ondan sonra tüm kadayıfları yumurtaya bulayalım
*Sonra hepsini kızgın yağda güzelce kızartalım, hepsi kızardıktan sonra soğumaya bıraktığımız şerbetin içine koyalım
*İsteğe göre bütün veya dilimleyerek servis edebilirsiniz
*Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleme yapabilirsiniz
Afiyet Olsun ?