Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo tel kadayıf
*Yarım kilo ceviz, fındık veya toz antep fıstığı
*5 yumurta
*Sıvı yağ (kızartmak için)

Şerbeti için;


*1,5 kilo toz şekeri
*5 su bardağı su
*Yarım limon

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım
*Cevizi rondodan geçirelim (ben toz antep fıstığı kullandım)
*Sonra kadayıfları ince ve uzun şekilde serip içine bir miktar cevizi koyup saralım, kadayıflar bitene kadar bu işleme devam edelim
*Yumurtaları bir kasede çırpalım, ondan sonra tüm kadayıfları yumurtaya bulayalım
*Sonra hepsini kızgın yağda güzelce kızartalım, hepsi kızardıktan sonra soğumaya bıraktığımız şerbetin içine koyalım
*İsteğe göre bütün veya dilimleyerek servis edebilirsiniz
*Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleme yapabilirsiniz

Afiyet Olsun ?
 
858,496Konular
981,647Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt