Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurum Kadayıf Dolması

Erzurum Kadayıf Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler

*250 gr taze tel kadayıf
*150 gr ceviz içi

Bulamak için:


*2 tane yumurta
*yarım çay bardağı süt
*1 paket vanilin
*Kızartmak için
*Sıvı yağ

Şerbeti için:


*1, 5 su bardağı şeker
*1, 5 su bardağı su
*Yarım limon suyu

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı Erzurum yöresine ait bir lezzet, harika hem de Biz beğendik bakalım sizlerde beğenecek misiniz?
İlk önce şerbeti hazırlanır Tencere de su, şeker ve limon ocakta 10 dk hazırlanır Ilık olması için bekletilir Ardından tel kadayıflar uzunlamasına açılır ve size bakan kenara iç harçtan koyulur Rulo şekilde sarılır Sarıldıktan sonra bir kasede hazırlanan sosa bulanır Kızgın yağ da kızartılır Sıcak bir şekilde soğuk şerbete 2 dk batırılır Afiyet Olsun
h 4Erzurum Kadayıf Dolması Videolu Anlatımı
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt