iltasyazilim
FD Üye
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler
*250 gr taze tel kadayıf
*150 gr ceviz içi
Bulamak için:
*2 tane yumurta
*yarım çay bardağı süt
*1 paket vanilin
*Kızartmak için
*Sıvı yağ
Şerbeti için:
*1, 5 su bardağı şeker
*1, 5 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı Erzurum yöresine ait bir lezzet, harika hem de Biz beğendik bakalım sizlerde beğenecek misiniz?
İlk önce şerbeti hazırlanır Tencere de su, şeker ve limon ocakta 10 dk hazırlanır Ilık olması için bekletilir Ardından tel kadayıflar uzunlamasına açılır ve size bakan kenara iç harçtan koyulur Rulo şekilde sarılır Sarıldıktan sonra bir kasede hazırlanan sosa bulanır Kızgın yağ da kızartılır Sıcak bir şekilde soğuk şerbete 2 dk batırılır Afiyet Olsun
h 4Erzurum Kadayıf Dolması Videolu Anlatımı
*250 gr taze tel kadayıf
*150 gr ceviz içi
Bulamak için:
*2 tane yumurta
*yarım çay bardağı süt
*1 paket vanilin
*Kızartmak için
*Sıvı yağ
Şerbeti için:
*1, 5 su bardağı şeker
*1, 5 su bardağı su
*Yarım limon suyu
Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi Yapılışı Erzurum yöresine ait bir lezzet, harika hem de Biz beğendik bakalım sizlerde beğenecek misiniz?
İlk önce şerbeti hazırlanır Tencere de su, şeker ve limon ocakta 10 dk hazırlanır Ilık olması için bekletilir Ardından tel kadayıflar uzunlamasına açılır ve size bakan kenara iç harçtan koyulur Rulo şekilde sarılır Sarıldıktan sonra bir kasede hazırlanan sosa bulanır Kızgın yağ da kızartılır Sıcak bir şekilde soğuk şerbete 2 dk batırılır Afiyet Olsun
h 4Erzurum Kadayıf Dolması Videolu Anlatımı