iltasyazilim
FD Üye
Erzurum Pastası Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 dolu tatlı kaşığı karbonat
*1 dilim limon suyu aldığı kadar un
Üzerine sürmek için
*1 yumurtanın sarısı
Erzurum Pastası Tarifi Yapılışı Şekerle yumurtayı biraz karıştıralım Şeker eriyene kadar yoğurdu, sıvıyağı koyup iyice karıştıralım Karbonata limonu sıkıp köpürmesini sağlayalım karışımın üzerine dökelim Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak ama ele yapışmıyacak şekilde hamur elde edelim İstediğimiz büyüklükte yuvarlak bezeler yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece sıcaklıkta fırına verelim ilk 15 dakka 180 sonra 200 dereceye çıkaralım Fırının derecesiniAfiyet olsun
*3 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı yoğurt
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 dolu tatlı kaşığı karbonat
*1 dilim limon suyu aldığı kadar un
Üzerine sürmek için
*1 yumurtanın sarısı
Erzurum Pastası Tarifi Yapılışı Şekerle yumurtayı biraz karıştıralım Şeker eriyene kadar yoğurdu, sıvıyağı koyup iyice karıştıralım Karbonata limonu sıkıp köpürmesini sağlayalım karışımın üzerine dökelim Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak ama ele yapışmıyacak şekilde hamur elde edelim İstediğimiz büyüklükte yuvarlak bezeler yapıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece sıcaklıkta fırına verelim ilk 15 dakka 180 sonra 200 dereceye çıkaralım Fırının derecesiniAfiyet olsun