iltasyazilim
FD Üye
Erzurum Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram tereyağ
*2 buçuk su bardağı un
*2 su bardağı şeker
Erzurum Un Helvası Tarifi Yapılışı Önce tereyağımızı bir tavaya alıp eritiyoruz Eridikten sonra yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz Un kokusu çıkana kadar be unumuz hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Daha sonra ocaktan indirip ılımasını bekliyoruz*Ilıdıktan sonra şekerimizi ekleyip karıştırıyoruz Yalnız burada püf nokta unun ılık olması hatta soğuğa yakın *olması Karıştırdıktan sonra helvamızı sunum tabağına alıyoruz Afiyet olsun*Tek kelimeyle bayılacaksınız
*250 gram tereyağ
*2 buçuk su bardağı un
*2 su bardağı şeker
Erzurum Un Helvası Tarifi Yapılışı Önce tereyağımızı bir tavaya alıp eritiyoruz Eridikten sonra yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz Un kokusu çıkana kadar be unumuz hafif pembeleşinceye kadar kavuruyoruz Daha sonra ocaktan indirip ılımasını bekliyoruz*Ilıdıktan sonra şekerimizi ekleyip karıştırıyoruz Yalnız burada püf nokta unun ılık olması hatta soğuğa yakın *olması Karıştırdıktan sonra helvamızı sunum tabağına alıyoruz Afiyet olsun*Tek kelimeyle bayılacaksınız