Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurum Usulü Patates Borani

Erzurum Usulü Patates Borani

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Erzurum Usulü Patates Borani Tarifi İçin Malzemeler

*67 adet orta boy patates
*500 gram yoğurt
*45 diş sarımsak
*1 dolu yemek kaşığı tereyağı
*1 tepeleme çay kaşığı pul biber
*Karabiber
*Tuz

Erzurum Usulü Patates Borani Tarifi Yapılışı Sevgili arkadaşlar,
Bugün sizlerle babaannemin başucu yemeğinin tarifini paylaşmak istiyorum Kendisi Allah uzun ömür versin, maşallah diyelim; 90 yaşında ve yalnız yaşıyor Kimseyle yaşayamıyor, ben evimde rahatım deyip, teklifleri reddediyor
E tabi ne de olsa yaşlı ve bazı işleri yapması mümkün değil Yemek yapmak dışındaki işlerini Allah razı olsun halalarım hallediyor Ama iş yemek yapmaya gelince o işi kimseye bırakmıyor Nedendir bilinmez en çok da patates ile pişen yemekleri tercih ediyor Köyde yaşarken hep bunları yerdik biz deyip, afiyetle de yiyor Patates Şilesi, Patates Borani
Bugün “borani nasıl yapılır sizlerle paylaşacağım, tam da onun yaptığı gibi İlerleyen günlerde de Patates Şilesi ile karşınızda olacağım inşallah
E artık başlayalım;
Elbetteki öncelikle ana malzememiz olan patatesle işe başlıyoruz Patateslerimizi güzelce yıkayıp, kumundan arındırıyoruz ve etrafına çizik atarak tenceremize alıyoruz Amacımız haşlandıklarında kabuklarının rahatça soyulmalarını sağlamak!
Üzerlerini geçecek kadar soğuk su ekleyip, kaynamaya bırakıyoruz Patateslerimiz haşlanırken biz sarımsaklarımızı biraz tuz ekleyerek havanda dövüyoruz ve çırpılmış yoğurdumuza ekliyoruz Dilerseniz sarımsakları rendeleyebilirsiniz ama bu sefer yoğurdunuza hafif bir tuz ilavesi yapmanız yerinde olacaktır Sarımsaklı yoğurdumuzu bir kenara alıyoruz ve patateslerimizin haşlanmalarını bekliyoruz
Haşlanan patateslerimizin suyunu süzüp, soğuk sudan geçiriyoruz ve kabuklarını soyarak servis tabağımıza alıyoruz Küp şeklinde doğrayarak tabağımıza yayıyoruz Bu arada da tereyağımızı ocağa alıp eritip, kızdırmaya başlıyoruz Tereyağımız erirken biz de patateslerimizin üzerine arzumuza göre birkaç tutam karabiber ekleyip, yine arzumuza göre tuzunu ayarlıyoruz Bekleyen sarımsaklı yoğurdumuzu üzerine gezdirip, eşit şekilde dağıtıyoruz Son olarak eriyen tereyağımıza pul biberimizi ekleyip, kızdırıyoruz ve yemeğimizin üzerine gezdiriyoruz İşte, patates boranimiz tadına bakmak için hazır!
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun! Umarım beğenirsiniz
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt