iltasyazilim
FD Üye
Erzurum Usulü Patile (Gözleme) Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 kilo un
*1 paket yaş maya ya da 1 paket instant kuru maya
*1 dolu tatlı kaşığı tuz
*Gerektiği kadar ılık su
İç harcı için;
*Bir büyük kase lor peynir
*23 adet kuru soğan
Üzeri için;
*Tereyağı
*1 çay kaşığı pulbiber
Erzurum Usulü Patile (Gözleme) Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı akşamlar
Annemden öğrendiğim harika tariflerden biridir İç harcını dilediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz Haşlanmış patatesli, sade peynirli olur Hepsi de birbirinden güzel oluyor Tarifim şöyle;
Hamur malzemeleri bir kap içerisinde karıştırılır Su azar azar eklenerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak Üzerine poşet geçirilir ve 1 saat mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir
İç harcı için soğan küp küp doğranır ve lor peynir ile karıştırılır
Mayalanan hamur un yardımıyla yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır Bezelerin üzerine un serperek tekrar kabın içine alalım ve üzerine elbezi örtelim kurumaması için Tahta üzerinde un serpilerek merdane ile tabak büyüklüğünde açılır İçine bir kaşık iç harcından eklenir ve D şeklinde kapatılır
Elektrikli pizza tavasında yağ eklemeden pişiriyoruz Eğer pizza tavası yoksa ocak üzerinde teflon bir tencerede de pişirebilirsiniz
Yaptığımız patileyi yağsız tavaya koyup kapağını kapatalım Balon gibi şişecek sakın tam kabarmadan kapağı açmayalım Sonra açıp diğer tarafını da aynı şekilde pişirelim Bütün halde yenilecekse sıcakken üzerine tereyağı sürelim Ya da benim gibi doğrayıp üzerine eritilmiş tereyağı ve pulbiber gezdirebilirsiniz
Yanında ayran veya çay ile güzel oluyor
Afiyet olsun
*1, 5 kilo un
*1 paket yaş maya ya da 1 paket instant kuru maya
*1 dolu tatlı kaşığı tuz
*Gerektiği kadar ılık su
İç harcı için;
*Bir büyük kase lor peynir
*23 adet kuru soğan
Üzeri için;
*Tereyağı
*1 çay kaşığı pulbiber
Erzurum Usulü Patile (Gözleme) Tarifi Yapılışı Merhaba hayırlı akşamlar
Annemden öğrendiğim harika tariflerden biridir İç harcını dilediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz Haşlanmış patatesli, sade peynirli olur Hepsi de birbirinden güzel oluyor Tarifim şöyle;
Hamur malzemeleri bir kap içerisinde karıştırılır Su azar azar eklenerek ele hafif yapışan yumuşak bir hamur olacak Üzerine poşet geçirilir ve 1 saat mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir
İç harcı için soğan küp küp doğranır ve lor peynir ile karıştırılır
Mayalanan hamur un yardımıyla yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır Bezelerin üzerine un serperek tekrar kabın içine alalım ve üzerine elbezi örtelim kurumaması için Tahta üzerinde un serpilerek merdane ile tabak büyüklüğünde açılır İçine bir kaşık iç harcından eklenir ve D şeklinde kapatılır
Elektrikli pizza tavasında yağ eklemeden pişiriyoruz Eğer pizza tavası yoksa ocak üzerinde teflon bir tencerede de pişirebilirsiniz
Yaptığımız patileyi yağsız tavaya koyup kapağını kapatalım Balon gibi şişecek sakın tam kabarmadan kapağı açmayalım Sonra açıp diğer tarafını da aynı şekilde pişirelim Bütün halde yenilecekse sıcakken üzerine tereyağı sürelim Ya da benim gibi doğrayıp üzerine eritilmiş tereyağı ve pulbiber gezdirebilirsiniz
Yanında ayran veya çay ile güzel oluyor
Afiyet olsun