Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurum Usulü Su Böreği

Erzurum Usulü Su Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Erzurum Usulü Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamur için;


*6 yumurta
*1 yemek kaşığı tepeleme tuz
*Yarım yumurta kabuğu su
*Bir kaç damla zeytinyağı açımın kolay olması için

İç malzemeler;


*Civil peyniri
*Maydanoz
*Tereyağ ve sıvı yağ karışımı

Erzurum Usulü Su Böreği Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini birleştirin Çokta sert olmayan bir hamur elde edin Hamuru yaklaşık bir saat dinlendirin Daha sonra hamurları ister ikişer ister tek tek açıp temiz bir bez serin Hızlı açarsanız hamurlarınız kurumamış olur Eğer yavaş açıyorsanız üzerini örtebilirsiniz Dinlenmiş olan hamuru on iki eşit parçaya ayırın Yuvarlak tabak büyüklüğünde açıp Yufkaları büyültmeye başlayın Genişçe bir tencerenin içerisine su koyup kaynatın İçerisine iki yemek kaşığı tuz ekleyin Yine başka bir kapta soğuk suyu hazırlayın Yufkaları teker teker ilk önce kaynayan suya daha sonra soğuk suya atıp elinizle iyice suyunu süzdükten sonra tepsiye yerleştirin Her yufkanın arasına iki yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ karışımı dökün Altı yufkayı aynı şekilde yaptıktan sonra peynir ve maydanoz karışımını eşit bir şekilde yayın Aralarını yağlayarak tekrar diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin Sıcak servis yapın afiyet olsun sevgilerimle
 
858,496Konular
981,641Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt