iltasyazilim
FD Üye
Erzurum Usulü Yoğurtlu Misket Köfte (Giliko) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı bulgur
*2 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tahta kaşık un
*2 yemek yakisi tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı salça
*Sarımsaklı yoğurt(tercihen)
Erzurum Usulü Yoğurtlu Misket Köfte (Giliko) Tarifi Yapılışı Su, tuz ve bulgur tencereye alınır Pişirilir Piştikten sonra un eklenir iyice karıştırılır Misket şekli verilir Bir kenarda da tereyağı sıvı yağ ve salça sos haline getirilir İsteğe göre yoğurt hazırlanır Misketler haşlanır tabağa alınır Sos ve yoğurtla servise hazır hale getirilir Afiyet olsun
*1 su bardağı bulgur
*2 5 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tahta kaşık un
*2 yemek yakisi tereyağı
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 5 yemek kaşığı salça
*Sarımsaklı yoğurt(tercihen)
Erzurum Usulü Yoğurtlu Misket Köfte (Giliko) Tarifi Yapılışı Su, tuz ve bulgur tencereye alınır Pişirilir Piştikten sonra un eklenir iyice karıştırılır Misket şekli verilir Bir kenarda da tereyağı sıvı yağ ve salça sos haline getirilir İsteğe göre yoğurt hazırlanır Misketler haşlanır tabağa alınır Sos ve yoğurtla servise hazır hale getirilir Afiyet olsun