iltasyazilim
FD Üye
Erzurum Yöresel Yemeği Giliko Tarifi İçin Malzemeler
*Bir su bardağı bulgur
*Un
*1 kase yoğurt
*2 kaşık tereyağı
*1 kaşık salça
*Tuz, kırmızı biber
Erzurum Yöresel Yemeği Giliko Tarifi Yapılışı
Bulgurumuzu pişiriyoruz Sonra bir kaba alıyoruz, soğuduktan sonra tuzunu, ununu koyup yoğuruyoruz Ele yapışmayacak bir kıvamı olacak, sonra elinizde şekil vereceğiz Fotodaki gibi tencereye su koyup kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra sıktığınız bulgurları suya atıp haşlayacağız *Beş dakika haşlansa yeterli, sudan alıp yoğurdumuzu üstüne döküp erimiş salçalı tereyağını da üstüne döküyoruz Afiyet olsun
*Bir su bardağı bulgur
*Un
*1 kase yoğurt
*2 kaşık tereyağı
*1 kaşık salça
*Tuz, kırmızı biber
Erzurum Yöresel Yemeği Giliko Tarifi Yapılışı
Bulgurumuzu pişiriyoruz Sonra bir kaba alıyoruz, soğuduktan sonra tuzunu, ununu koyup yoğuruyoruz Ele yapışmayacak bir kıvamı olacak, sonra elinizde şekil vereceğiz Fotodaki gibi tencereye su koyup kaynatıyoruz Kaynadıktan sonra sıktığınız bulgurları suya atıp haşlayacağız *Beş dakika haşlansa yeterli, sudan alıp yoğurdumuzu üstüne döküp erimiş salçalı tereyağını da üstüne döküyoruz Afiyet olsun