iltasyazilim
FD Üye
Erzurum Yöresel Yemekleri
Erzurum Yöresi Geleneksel yemekleri
Erzurumun Bölgesel Yemek Yemek Tarifleri
Erzurum İli Yöresel Yemekleri
Cağ kebabı:
Malzemeler:
1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet kuru soğan
100 gr Yoğurt
tuzlu karabiber
lavaş ekmeği
domates, yeşilbiber
Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir katman şeklinde parçalar kesilir ve Devir kebabına bilerek minik şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üstünde servis edilir Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir
Den Çorbası:
Malzemeler:
250gr Yarma
1 adet soğan
12 limon suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
500 gr Yoğurt
10 su bardağı kemik suyu
2 kahve fincanı un
tuz karabiber, nane, kırmızıbiber
Hazırlanışı: Yarma evvelden haşlanır Bambaşka bir tencerede un, yumurta ve 1 nehir bardağı su pütürsüz olana kadar karıştırılır Üzerine kemik suyu ek edilir Haşlanmış yarma karıştırılarak eklenir Öbür bir tavada ince doğranmış soğan 1 yemek kaşığı yağda pembeleştirilir Yoğurt nane ve limon suyu eklenir, iyice karıştırılır ve kaynayan çorbaya ek edilir Tuzlu karabiber ile tatlandırılır 2 yemek yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiber kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülerek servis edilir
Cevizli kadayıf dolması:
Malzemeler:
12 kg burma kadayıf
200 gr ceviz içi
25 su bardağı toz şeker
12 limon suyu
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
25 su bardağı su
2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
200 gr kaymak
Hazırlanışı:
Burma kadayıftan aya büyüklüğünde parçalar kopartılır ve içine dövülmüş ceviz içinden konur, dolma gibi sarılır Öteki tarafta yumurta ve süt çırpılır Dolmalar bu karışıma batırılıp kızgın yağda nar gibi olana değin kızartılır Diğer tarafta su ile toz şeker kaynatılır Limon suyu ilave edilir Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır Kızaran kadayıf dolmaları sıcak sıcak ılık şerbetin içine atılır ve şerbeti çekmesi için biraz bekletilir Üstüne kaymak ve dövülmüş ceviz ile süslenerek servis edilir *
Erzurum Yöresi Geleneksel yemekleri
Erzurumun Bölgesel Yemek Yemek Tarifleri
Erzurum İli Yöresel Yemekleri
Cağ kebabı:
Malzemeler:
1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz)
1 adet kuru soğan
100 gr Yoğurt
tuzlu karabiber
lavaş ekmeği
domates, yeşilbiber
Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir katman şeklinde parçalar kesilir ve Devir kebabına bilerek minik şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üstünde servis edilir Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir
Den Çorbası:
Malzemeler:
250gr Yarma
1 adet soğan
12 limon suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
500 gr Yoğurt
10 su bardağı kemik suyu
2 kahve fincanı un
tuz karabiber, nane, kırmızıbiber
Hazırlanışı: Yarma evvelden haşlanır Bambaşka bir tencerede un, yumurta ve 1 nehir bardağı su pütürsüz olana kadar karıştırılır Üzerine kemik suyu ek edilir Haşlanmış yarma karıştırılarak eklenir Öbür bir tavada ince doğranmış soğan 1 yemek kaşığı yağda pembeleştirilir Yoğurt nane ve limon suyu eklenir, iyice karıştırılır ve kaynayan çorbaya ek edilir Tuzlu karabiber ile tatlandırılır 2 yemek yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiber kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülerek servis edilir
Cevizli kadayıf dolması:
Malzemeler:
12 kg burma kadayıf
200 gr ceviz içi
25 su bardağı toz şeker
12 limon suyu
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
25 su bardağı su
2 su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
200 gr kaymak
Hazırlanışı:
Burma kadayıftan aya büyüklüğünde parçalar kopartılır ve içine dövülmüş ceviz içinden konur, dolma gibi sarılır Öteki tarafta yumurta ve süt çırpılır Dolmalar bu karışıma batırılıp kızgın yağda nar gibi olana değin kızartılır Diğer tarafta su ile toz şeker kaynatılır Limon suyu ilave edilir Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ılınmaya bırakılır Kızaran kadayıf dolmaları sıcak sıcak ılık şerbetin içine atılır ve şerbeti çekmesi için biraz bekletilir Üstüne kaymak ve dövülmüş ceviz ile süslenerek servis edilir *