iltasyazilim
FD Üye
Erzurumun Yöresel Kesme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı su
*Tuz
*Un
*1 su bardağı barbunya
*Pişirmek için yeterince su
Sosu için:
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı salça
Erzurumun Yöresel Kesme Çorbası Tarifi Yapılışı Bu malzemelerden mantı hamuru kıvamında bir hamur yapın (Ben mantı yaptığım zaman bir beze fazla yapıp onu kullanıyorum ) Yufka açın serin 56 saat kuruttuktan sonra ince şeritler şeklinde kesin
Akşamdan ıslatılan 1 su bardağı barbunyayı düdüklüye koyun pişirin Barbunyanın suyu kalmamışsa 2 litre su koyun 2 su bardağı kestiğiniz hamurdan koyun tuz ilave edin karamelize olana kadar kavurun 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı salça katın kavurun çorbaya ilave edin 1 taşsın 23 taşım kaynatın Diğer yandan sosu için tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı koyun Eridikten sonra küçük küçük doğradığınız sonra daha kaynatın Çorbanız hazır
Afiyet olsun
*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı su
*Tuz
*Un
*1 su bardağı barbunya
*Pişirmek için yeterince su
Sosu için:
*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı salça
Erzurumun Yöresel Kesme Çorbası Tarifi Yapılışı Bu malzemelerden mantı hamuru kıvamında bir hamur yapın (Ben mantı yaptığım zaman bir beze fazla yapıp onu kullanıyorum ) Yufka açın serin 56 saat kuruttuktan sonra ince şeritler şeklinde kesin
Akşamdan ıslatılan 1 su bardağı barbunyayı düdüklüye koyun pişirin Barbunyanın suyu kalmamışsa 2 litre su koyun 2 su bardağı kestiğiniz hamurdan koyun tuz ilave edin karamelize olana kadar kavurun 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı salça katın kavurun çorbaya ilave edin 1 taşsın 23 taşım kaynatın Diğer yandan sosu için tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı koyun Eridikten sonra küçük küçük doğradığınız sonra daha kaynatın Çorbanız hazır
Afiyet olsun