Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurumun Yöresel Kesme Çorbası

Erzurumun Yöresel Kesme Çorbası

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Erzurumun Yöresel Kesme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler Hamur için:


*1 yumurta
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı su
*Tuz
*Un
*1 su bardağı barbunya
*Pişirmek için yeterince su

Sosu için:


*3 yemek kaşığı tereyağı
*1 adet kuru soğan
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 yemek kaşığı salça

Erzurumun Yöresel Kesme Çorbası Tarifi Yapılışı Bu malzemelerden mantı hamuru kıvamında bir hamur yapın (Ben mantı yaptığım zaman bir beze fazla yapıp onu kullanıyorum ) Yufka açın serin 56 saat kuruttuktan sonra ince şeritler şeklinde kesin
Akşamdan ıslatılan 1 su bardağı barbunyayı düdüklüye koyun pişirin Barbunyanın suyu kalmamışsa 2 litre su koyun 2 su bardağı kestiğiniz hamurdan koyun tuz ilave edin karamelize olana kadar kavurun 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı salça katın kavurun çorbaya ilave edin 1 taşsın 23 taşım kaynatın Diğer yandan sosu için tavaya 3 yemek kaşığı tereyağı koyun Eridikten sonra küçük küçük doğradığınız sonra daha kaynatın Çorbanız hazır
Afiyet olsun
 

Similar threads

Erzurum’un Kesme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler *Yarım çay bardağı yeşil mercimek *1 orta boy kuru soğan *1 yemek kaşığı salça *3 yemek kaşığı tereyağı *Tuz *1 yemek kaşığı reyhan *1 su bardağı ev erişte si Erzurum’un Kesme Çorbası Tarifi Yapılışı Kış günlerinin vazgeçilmez çorbasıyla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Yöresel Kara Lahana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler *1 bağ kara lahana *1 su bardağı taze barbunya *4 yemek kaşığı fırınlanmis misir yarmasi *34 yemek kaşığı misir unu *Tuz Sosu için; *1 adet soğan *1 yemek kaşığı salça *1 tatlı kaşığı pulbiber *Biraz sıvı yağ Yöresel Kara Lahana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Yöresel Mahluta Çorbası Tarifi İçin Malzemeler *1 su bardağı kırmızı mercimek *1 yemek kaşığı pilavlık bulgur *1 yemek kaşığı pirinç *1 adet soğan *1 adet havuç *1 tatlı kaşığı tuz *8 su bardağı su Terbiyesi İçin; *2 yemek kaşığı yoğurt *1 adet yumurta sarısı Ekşili Sosu İçin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Kesme Mantı Tarifi İçin Malzemeler *2 yumurta *1 su bardağı su *1 kase yoğurt *2 diş sarımsak *Tuz Sosu için; *1 yemek kaşığı tereyağ *1 tatlı kaşığı salça *Pulbiber *Nane Kesme Mantı Tarifi Yapılışı 1 *Su yumurta tuzu unu bir kaba alalım *Yumuşacık bir hamur elde edene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Ayran Tarhanası Çorbası (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler Tarhana için; *1 su bardağı buğday *2 su bardağı yoğurt *2 su bardağı su Sosu için; *1 yemek kaşığı tereyağı *2 yemek kaşığı sıvı yağ *1 adet kuru soğan *1 yemek kaşığı salça *Tuz *Nane Ayran Tarhanası Çorbası (Yöresel)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,950Kullanıcılar
ivol.kanSon üye
Üst Alt