iltasyazilim
FD Üye
h 3İngiltere ’den Türkiye ’ye gelen iki eşcinsel turist, havalimanında hiçbir gerekçe gösterilmeden gözaltına alındıktan daha sonra sınır dışı edildi Ülkesine geri gönderilen İngiliz vatandaşı Bilal Sadiq, “Anladığımız kadarıyla, telefonlarımıza bakan memur gördüklerini beğenmedi ve eşcinsel olduğumuz için ülkeye antre izni vermedi*Türkiye ’deki arkadaşlarıma haber verdim, onlar da inanamadılardedi Pakistan asıllı İngiliz vatandaşı Bilal Sadiq (28) ve Polonya vatandaşı Tomasz Pawel Walus (25), Türkiye ’deki arkadaşlarını ziyarete gitmek için 14 Ekim günü İzmir ’e geldi Journocomtr'den Burcu Karakaş'ın haberine kadar,**İzmir Adnan Menderes Havalimanı ’nda pasaport kontrolü için kuyrukta bekledikleri sırada yanlarında bir birey belirdi Sivil giyimli polis memuru iki turiste, Türkiye ’yi ziyaret nedenlerini sordu*Journo ’ya konuşan Bilal Sadiq, memurun kendisine aslen nereli olduğunu sorduğunu, bir vakit sonra ise kuyruktan ayrılarak diğer bir yere geçmelerini istediğini söyleyerek, “Başta denetim amaçlı sorular sorulduğunu sandık Yarım saat daha sonra başka bir yetkili geldi Telefonlarımızı istedi dedi Sadiq, telefonunu bölge yetkilinin WhatsApp mesajlarını okuduktan sonra fotoğraflarına baktığını dile getirdiSadiq, telefonunu alan yetkilinin WhatsApp mesajlarını okuduktan daha sonra fotoğraflarına baktığını dile getirdi “Eşcinsel olduğumuzu anladılar Sonradan arkadaşımın telefonunu istedi Ona da sorular sordu Oradan bir ofise geçtik diyen Sadiq, memurun kendilerine sevgili olup olmadıklarını sorduğunu da öne sürdü İngiliz genç, sevgili yok dost olduklarını söyledikten daha sonra, Türkiye ’de LGBTİ Iftihar Yürüyüşü ’nün ne süre düzenlendiğinin de sorulduğunu açıklama ettiler‘Fotoğrafları birbirlerine gösterip gülüyorlardı ’Sınırdışı edilen turist şöyle devam etti:*“Bu esnada telefonumdaki fotoğrafları birbirlerine gösterip gülüyorlardı Türkçe bilmediğim için ne dediklerini anlamadım Türkiye ’ye antre yapamayacağımızı, İngiltere ’ye gitmemiz gerektiğini söylediler Bunu duyduğumda şoke oldum Türkiye ’ye ilk olarak gelmemiştim ama başıma ilk kez böyle bir şey geldi Daha önce sorun yaşamadım Hiçbir niçin göstermediler‘Fotoğraflara baktıktan sonra tavırları değişti ’Memurların telefonlarındaki fotoğraflara baktıktan sonra tavırlarının değiştiğini savunan Sadiq, “Öncesinde kibar bir şekilde soru soruyorlardı Daha Sonra hitabe değişti ve kabalaştılar Bunu beklemiyordum Fena bir tecrübe oldu dediGeceyi havaalanında gözaltında geçirip, 15 Ekim ’de hudut dışı edildilerHaberde, iki birey tek istikamet 2 bin lira ödeyerek Münih bileti olmak zorunda kaldıkları ve 15 Ekim ’de sınır dışı edildikleri aktarılıyorINDENTBiri İngiliz biri Polonya vatandaşı, hiç açıklamasız İzmir ’den sınır dışı edilmişler Yasaya göre eşcinsellik suç da biz mi bilmiyoruz?— Burcu Karakaş (@burcuas) http:forumnicealemcom:twittercomburcuasstatus921282735444037632?refsrc twsrc%5Etfw20 Ekim 2019INDENT INDENTO kadar uçtuk gidiyoruz ki artık turist seçip sevmediklerimizi geri gönderiyoruz Rezilliğe bak http:forumnicealemcom:tcoLsrmpJGTQs:tcoLsrmpJGTQs— jalalhaddad (@Jalalhaddad) http:forumnicealemcom:twittercomJalalhaddadstatus921300421771177984?refsrc twsrc%5Etfw20 Ekim 2019INDENT
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.