Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eşcinsellik ile ilgili dini hüküm nedir?

Eşcinsellik ile ilgili dini hüküm nedir?
0
59

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Eşcinsellik ile ilgili dini hüküm nedir? Gerçekten hepimizin vücudunda karşı cinsin hormonları da az miktarda bulunur Zaten, öyle olmasa, bütün erkekler aşırı sert ve maço, tüm kadınlar ise aşırı kırılgan olurlardı ve cinslerin birbirini anlayıp hissetmesi o kadar de olası olmazdı Ama normalde var olan bu minimal yönelimler, genetik ve hormonal bozulmalar sonucu, bir takım kişilerde ileri düzeylere varabiliyor Ve ortaya allah vergisi eşcinselliğe meyilli bireyler çıkabiliyor E, daha sonra?diyorsanız, şu sohbeti dinleyin: Geçenlerde bir psikiyatrist arkadaşım beni telefonla aradı Kısa bir girişten sonra, Baksana!dedi, Biliyorsun; son çalışmalar eşcinselliğin bir takım durumlarda az kalsın önlenemez olduğunu gösteriyor İşin doğuştan gelen genetik bir boyutu da olduğu tesbit edildi; sen de okumuşsundur Yani, bu şahısların en azından bir kısmı, yaratılışlarında var olan yatkınlık dolayısıyla o yöne gidiyorlarmış; bu açık bundan böyle Ancak biz İslâmî yönden bunun kabul edilemez bir yönelim olduğunu, hatta suç oluşturan gerektirdiğini okuyoruz Nasıl çözüyorsun bu ikilemi? 61231 61231 escinsellikileilgilidinihukumnedir5c500b5e82fb7escinsellikileilgilidinihukumnedir5c500b5e82fb7 452 680 01jpg61231 Eşcinsellik ile ilgili dini hüküm nedir? 01jpg61231 Eşcinsellik ile ilgili dini hüküm nedir? Ona, Belki acayip bir misal olacak amadedim, Biliyorsun, meselâ fazla eşlilik de erkekler için az kalsın kalıtımsal ve tabiî bir meyildirEvet?dedi Peki sen fazlaeşli misin?diye sordum Tabiî ancak hayırdedi Niçin?diye üsteledim İçinde böyle bir meyil yok mu? Açık konuş lütfenVar gerçektendedi, Lakin hem eşim buna izin vermez, ayrıca toplumsal kurallar, kanunlar vs bir istif engel var; biliyorsun Bir De günaha girmiş olurum O yüzden düşünmem bile Kendi sorunun cevabını kendin vermiş oldun iştededim Eşcinsel meyiller de bazı kişiler için kalıtımsal bir temelden kaynaklanan, neredeyse zorunlu bir yönelim olabilir; lakin o kişilerin de bu olağandışı yönelimlerini kontrol etmeleri beklenir, bunu becerebilirler de doğrusu Bu yönden düşünmemiştimdedi arkadaşım Gerisinde, kısa bir düşünme sonrası, Amadedi, meselâ, bilirsin, beyindeki bir takım bozukluklar, örneğin temporal epilepsi gibi hastalıklar, kontrolü şiddet saldırganlıklara yol açabiliyor Böyle bir hastalığın da etkisiyle, diyelim ancak bilincinde olmadan birini öldüren bir şahıs ceza görür mü? Görmez Bünyesel hastalığın etkisiyle bu suçu işlediği tesbit edilirse Türk Canice Kanununun 46 veya 47 maddesine kadar cezası ya hafifletilir veya adamakıllı affedilir Buna ne diyeceksin? Peki,dedim, O hasta, cezası affedildikten daha sonra, bir suç oluşturan daha işlesin diye bağımsızlık mi bırakılır? Yahut hastalığı düzelene kadar tedaviye alınıp daha sonra da uzun vakit izlenip yoklama mü edilir?Arkadaşım, Tekrar haklısındedi Ergenliğe geçiş döneminde sırf meraktan bu cins bir ilişkiyi (kısmen) denemiş gençler de olabilir Nerdeyse ne yaptığını bilmeden, ‘doktorculuk’ oynarcasına Çocukça bir hatabile denebilir belki Fakat, manâlı olan, bundan sonrasıdır Bu nesil bir olayın gerisinde, bazen yıllar sonra, Eyvah, ben ne yapmışım?muhasebesi yaşanır genel olarak Bu dönemde bunalımını paylaşmayıp kendi kendini yiyip son vermek; kendini fazla suçlayıp Yoksa ben ‘gay’dım mı?sorgulamasına dalmak, ara sıra genci bütün ters bir sonuca götürebilir Battı balık alt giderdurumu gerçekleşir Aslında böylece olmayan genç, gerçekten öyle olmadığı halde kendisini o kadar zannettiği için, sahiden böylece olur! Trajikomik bir misal anlatayım: Bir eşcinsel hastam vardı İlkokul yıllarında bağırsak paraziti problemi varmış Haberdar Olan bilir; bu asalak anüs kaşıntısı yapar Olur Ya inanmazsınız lakin, bu kaşıntı azar azar delikanlıyı Yahut ben?kuşkusuna götürmüş Netice maalesef fena! Dahası, anlattığım tek değil Literatürde, yalnızca ve yalnızca bağırsak paraziti yüzünden cinsel tercihi bozulan çoğu vak’a var Yani? Utanıp konuşmamak, gurur yüzünden anlatmamak, takviye istemeyip kendi kendini yemek değil mu? İşte bu şey o kadar çok yerde ayaklara dolanıyor oysa! Sırf bu yüzden ne hayatlar kayıyor, bilemezsiniz Derhal, gelelim konunun bizi ilgilendiren kısmına: 1 Bu nesil hassas konuları ne yok farz etmeli, ne de kaşınmayan yeri kaşımalı Kurnaz bir sükunet ve dengeli bir müdahale lüzum 2 Ufak yaşlardan itibaren giyim, oyuncak gibi konularda cinsiyeti vurgulayacak ve cinsel kimlik oluşmasına destek edecek yönlendirmeler yapılmalı Meselâ, cinsiyete göre giydirmek, yerinde oyuncaklar elde etmek gibi 3 Çocuk, normal gelişimi içinde, bilhassa emin dönemlerde, cinselliği fazla merak eder; onu içten bilgilendirmek gerekir Eşcinselliği anlatın demiyorum Olağan, doğal, insanî merakların doyurulması ilerisi için sağlam bir esas olacaktır diyorum Bu konularda çekinip utanmayın lütfen: Siz aracısız olarak utanıyorsunuz lakin, birileri yanlıştan bile utanmıyor Ve hiç unutmayın: Çocuklar öğrenmeye hazırlanmış olmadıkları konuları zaten sormazlarÇocuk birşeyi soruyorsa mutlaka yanıt vermeniz gerekir—muhakkak, usulünce! 4 Bilhassa erginlik çağında gençlerin kendi cinslerinden ebeveynlerle, yani babayla daha pozitif vakit geçirip paylaşım içinde olması şarttır Bunu vurguluyorum; tâ fakat, İşten eve, evden işe,‘pijamaterliktelevizyon,’ Bayan, sen ilgileniver, ben fazla yorgunumhastalıklarına yakalanmış babaların kulakları çınlasın! 5 Aile içinde erkeğin hafif baskın ve saygın konumunun korunması lazım Yoksa, meselâ evde kadın bariz biçimde hakim, erkekse edilgen ise fakat, az kalsın ahirzaman alameti olarak birçok evde mevcut durum maalesef budur oğlan için kadın konumu imrenilecek bir koşul kazanabilir 6 Bu nesil bir problemle karşılaşıldığında fazla tepki ve açıklamasız yasaklar merakı artırır yalnızca Konuş(tur)masanız bile, gencin aklındaki soru işaretleri artarak devam eder 7 Darda kalırsanız bir psikiyatristten destek isteyin Not: Eşcinsellik sahiden yalnızca erkeklere has bir şart yok Kadınlar arasında da bu problem saygın biçimde yaşanıyor Yalnız, bayanlardaki şekli daha süresiz seyrediyor ve böylece de dayanıklı, sürekli olmuyor Alışılagelmiş bir cinsel yaşam ve mutlu bir izaç, problemi çözmeye yetiyor genellikle yine de, özellikle bayanların toplu kaldığı yerlerde dikkatli olmak gerekiyor Maalesef biz toplum olarak bayanerkek mahremiyetine ‘fazla’ uyarı ederken, mahremiyetin erkekerkek ve kadınkadın arasındaki biçimlerini bir takım zamanlar sanırım dikkatsizlik ediyoruz Her iki nesil açısından, problemin bir sebebi de bu Bu noktada, azıcık kitap karıştırıp erkeğin erkeğe, kadının kadına karşısında gizlilik ve tesettür ölçüsünü öğrenmeye ne dersiniz?  

858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt