Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eşeğin golgesi

Eşeğin golgesi
0
178

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Eşeğin golgesi
imagesesegingolgesi5add6923701e2
Atina’da onemli bir tartışma yapılırken kursuye Demostenes cıkar, ancak dinleyiciler surekli kendi aralarında konuşmakta, filozofu dinlememektedir

Demostenes, “Bir hikaye anlatıp ineceğim der ve anlatmaya başlar:

“Uzun zaman onceydi, bir delikanlı Atina’dan Megara’ya gitmek icin bir eşek kiralamıştı Eşeğini kiraya veren adamın da Megara’da işi vardı, beraber yola duştuler Konuşa konuşa giderlerken oğle sıcağı bastırdı, biraz dinlenmek ve oğle yemeği yemek icin bir su başına coktuler Ama ortalıkta hic golgelik yoktu ve eşeğin sahibi yemeğini alıp eşeğinin golgesine sığındı Eşeği kiralayan genc buna icerledi, ‘Sen cekil golgede ben oturacağım’ dedi Beriki itiraz etti: ‘Ben oturacağım, cunku eşek benim’ Delikanlı Ama ben eşeği kiraladım’ deyince, eşeğin sahibinden ‘Ben sana eşeği kiraladım golgesini değil’ cevabını aldı ve aralarında kavga cıktı

Hikayenin tam burasında Demostenes kursuden iner yurumeye başlar

Dinleyiciler,

“Sonunda ne oldu, sonunu anlat diye bağrışmaya başlayınca Demostenes kursuye doner:

“Sizin icin cok onemli bir konuda bir şeyler anlatmaya calıştım, dinlemediniz Şimdi ise eşeğin golgesini merak ediyorsunuz Ne fikrimi soyleyeceğim ne de eşeğin golgesine ne olduğunu…

Kursuden iner, yurur gider

imagesesegingolgesi5add692484a6a

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,933Kullanıcılar
Üst Alt