Esenler Belediye Lideri Mehmet Tevfik Göksu, Ramazan Ayı'nda 'Ramazan Arınmaktır' ismini verdikleri projeler kapsamında yürütecekleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
Esenler Belediye Lideri M. Tevfik Göksu, Koronavirüs önlemleri kapsamında 'Ramazan Arınmaktır' teması ile gerçekleştirecekleri projeleri tanıttı. Lider Göksu engelliler ve gereksinim sahipleri başta olmak üzere yiyecek ve giyecek yardımlarının yapılacağını belirtildi. Uygulamalar ortasında 'Askıda Ekmek', EDİM Kart uygulaması ile muhtaçlık sahipleri için Düzgünlük Marketi'nden fiyatsız formda muhtaçlık giderebilme kolaylığı yer alıyor. Klasik çocuk iftarı, Zoom uygulaması üzerinden çevrim içi formda görüşmeler de uygulamalar ortasında yer alacak.
Lider Göksu açıklamasında, 'Burada Esenler'de çok klasik hale gelmiş olan Konuta Teslim İftar, Alo İftar üzere programlarımızın yanı sıra da farklı programlarımız vardı. Artık pandemi hasebiyle bunları farklı bir konsepte çevirerek biz istedik ki Esenler'de hakikaten iftar sofrasını birlikte kuracağımız kardeşlerimizin, konutlarında kendilerini yemek yapabilecek durumda olanlara erzaklarını verelim. Ramazan boyunca meskeninde hangi yemeği yapmak istiyorsa biz onların erzaklarını teslim edelim. Eti ile değişik donanımlarıyla gördüğünüz üzere bütün bakliyatı ile bunları verelim.
Şu anda gereksinim haline gelen maalesef Çölyak hastaları üzere özgün ve az hastalıkları taşıyanlarımızın da birtakım gereksinimlerin karşılanmasında glutensiz besinlerden oluşan özel bir koli hazırladık. Çocuklarımız için özel bir şey hazırladık. Konutunda çocuğu olan, çok sayıda çocuğu olan ailelerimizin Ramazan memnunluğu başka bir halde yaşasın diye ‘Kutu Kutu Mutluluk’ diye bir şey hazırladık. Allah nasip ederse Salı günü 30 bin çocuğumuza Ramazan'ın birinci günü buluşması ismine özel armağanlar dağıtacağız.' sözlerine yer verdi.
Lider Tevfik Göksu, 'Ramazan'da en kıymetli kentten bir tanesi meydan etkinlikleriydi, bu aktiflikleri yapamayacağız. Tıpkı aktiflikleri konuta taşıyoruz yani o meydanda görmüş olduğunuz bütün aktiflikleri dijital ekranlarımızda, kent ekranımızda, Radyo Esenler'de öteki toplumsal medya mecralarımızın hepsinde bunları yaşayacağız. Yapmış olduğumuz bütün işler etkinliklerimizde programlarımıza katılanlara özel çekilişlerle, özel ikramlar de takdim edeceğiz. Burası EDİM İyiler'in düzgünlük kapısı, bu markette gördüğünüz üzere her şey var lakin bu markette bir şey yok, bu markette para yok. EDİM kartımız var bizler değişik vakitlerde yardıma gereksinimi olan ailelerimize bu kartı veriyoruz birlikte gelip bu marketten istedikleri eseri alıyorlar.' açıklamasında bulundu.