Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eshâb-ı Tercîh

Eshâb-ı Tercîh

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kudûrî ve Burhâneddîn Mergînânî gibi âlimler, eshâbı tercîhdendirler Eshâbı tercîh, tercih ettikleri kaviller (hükümler) için; Bu evlâdır (en iyidir), Bu daha sahîhdir (doğrudur), Bu daha açıktırgibi terimleri kullanır (İbni Kemâl Paşa)

Similar threads

Ebü'lBerekât enNesefî, Abdullahı Mûsulî ve TâcüşŞerîa gibi âlimler, eshâbı temyîzdendirler (İbni Kemâl Paşa)
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
1 Edillei şer'iyyenin (din bilgilerinin elde edildiği delîllerin, kaynakların) üçüncüsü Bir asırda yaşayan müctehid denilen derin âlimlerin bir mes'elenin hükmünde birleşmeleri, ictihadlarının birbirine uygun olması Hicrî dördüncü asırdan sonra mutlak müctehîd yetişmediği için icmâ' da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
184
Allahü teâlâ Kur'ânı kerîmde meâlen buyuruyor ki: (Ey Habîbim! Şimdi biz) sana o Eshâbı Kehf'in haberini (ibretli kıssasını) doğru olarak anlatalım Onlar, Rablerine (Allahü teâlâya) îmân eden genç yiğitlerdi Biz onların hidâyet (îmân ve basîretlerini) ve sebatlarını artırmıştık (Kehf sûresi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Mescidi Nebî Medîne şehrindeki Mescidi şerîf'i hicretin birinci senesinde Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem), Eshâbı kirâm ile birlikte yaptılar Hicretin ikinci senesi, Receb ayında, kıblenin Kudüs'ten Kâbe'ye dönmesi emrolununca, mescidin Mekke'ye karşı olan kapısı kapatılıp karşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
243
Ebû Sâidi Hudrî’nin rivâyet ettiği hadîsi şerifte, Peygamber Efendimiz buyurdular ki: “Size kelâmı kadîm ile bildirilenleri yapmanız lâzımdır Amel etmemekte asla özrünüz makbûl değildir Eğer Kitâbullahda olmazsa, benim sünnetim ile amel ediniz Eğer benim sünnetimde de olmazsa, benim Eshâbımın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
858,496Konular
981,851Mesajlar
29,897Kullanıcılar
ayhan611Son üye
Üst Alt