Eşim beni aldatıyor, bu boşanmamız için yeterli bir sebep midir? eşim beni aldatıyor boşanabilir miyim,eşim beni sevmiyor ve aldatıyor boşanmam için yeterli midir,eşim beni başkasıyla aldatıyor boşanmak istiyorum, 35897 35897 esimbenialdatiyorbubosanmamizicinyeterlibirsebepmidir5c523165db990esimbenialdatiyorbubosanmamizicinyeterlibirsebepmidir5c523165db990 191 265 aldatmajpg35897 Eşim beni aldatıyor, bu boşanmamız için yeterli bir sebep midir? aldatmajpg35897 Eşim beni aldatıyor, bu boşanmamız için yeterli bir sebep midir? Evlenme ile kurulan evlilik birliği cinsel sadakat yükümünü de beraberinde getirir Aldanma yani zina izaç birliğine karşısında üretilmiş en büyük hakaret ve sadakatsizliktir Bu sebeple mutlak bir boşanma sebebidir Hâkim zinanın varlığını görürse diğer bir sebep olmaksızın evliliği sona erdirir Zina sebebine yan olarak boşanmak isteyen benzeyen bunu hukuka uygun her türlü delille ispatlayabilir Zina sebebinin öğrenildiği tarihten itibaren 6 ay ve nasıl olursa olsun zina eylemin gerçekleşmesinin üzerinden 5 sene geçmesiyle zina sebebine dayanarak boşanma davası açma hakkı düşer Böyle bir durumda boşanma sebebi olarak izaç birliğinin temelinden sarsılmasına dayanılarak boşanma davası açılabilir Boşanma davasını açarken boşanma sebebinizi hem zina keza evlilik birliğinin temelinden sarsılması olarak göstermeniz lehinize olacaktır