Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Eşini Öldürmekle Suçlanıyor: Bilirkişi 'Yüzde 51 İntihar' Deyince Tahliye Oldu

Eşini Öldürmekle Suçlanıyor: Bilirkişi 'Yüzde 51 İntihar' Deyince Tahliye Oldu

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
s-a84f7500ab42c3099f744cc7734f75e5e242baf4.jpg

Kocaeli'nde Ö.F'nin eşi Beyzanur Fidan'ı öldürdüğü argümanıyla yargılandığı davada uzman raporu mahkemeye sunuldu. Uzmanın olayın yüzde 51 ihtimalle intihar olduğu tarafında görüş bildirmesiyle sanık hakkında mesken mahpusu kaidesiyle tahliye kararı verildi. 

Olay Kocaeli'nin İzmit ilçesinde 20 Mart 2021 tarihinde yaşandı. Teze nazaran, 22 yaşındaki Beyzanur Özel Fidan, olaydan 3 ay evvel evlendiği eşi Ö.F. tarafından konutunda boğazında bornoz ipiyle hareketsizce yatarken bulundu.

Ö.F., durumu çabucak 112 Acil Davet Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sıhhat ve polis grupları sevk edildi. Olay yerine gelen sıhhat takımları tarafından Beyzanur Özel Fidan’ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Tutuklandı

Fidan'ın vefatının kuşkulu bulunması sebebiyle savcılık talimatıyla eşi Ö.F. gözaltına alındı. Emniyetteki süreçlerinin akabinde Kocaeli Adliyesine sevk edilen Ö.F., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Yüzde 51 ihtimalle intihar"

Hakkında 'eşi taammüden öldürme' hatasından dava açılan sanığın, Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya taraf avukatları, tutuklu sanık Ö.F. ve uzman katıldı.

Olaya ait bilgi veren uzman, 'Olayın intihar mı cinayet mi olduğuna yüzde yüz bir kanaate varamayız lakin hem intihara hem de cinayete dair kanıtlar vardır. Yüzde 51 ihtimalle olayın intihar olduğu kanaatindeyim' dedi.

Savunması için kelam hakkı verilen tutuklu sanık Ö.F., 'Olayın başından beri hatasız olduğumu söylüyorum. Ben bir yıldır cezaevindeyim, çocuklarımı göremiyorum. Eşimin cenazesine gidemedim, mezarını göremedim. Ben artık eşimin mezarına gitmek istiyorum. Hatasızım, bunu bir halde ispatlayacağım' diye konuştu.

Tahliye kararı verildi

Mahkeme heyeti, sanığa yurt dışı yasağı ve konuttan çıkış yasağı getirerek tahliyesine karar verdi. Eksik raporların gelecek celse hazır edilmesine ve duruşmanın ertelenmesine karar verildi.

858,500Konular
982,382Mesajlar
32,976Kullanıcılar
arktristSon üye
Üst Alt