Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eski Bir Nokia Mühendisinden Windows Phone Açıklaması

Eski Bir Nokia Mühendisinden Windows Phone Açıklaması
0
141

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68
eski-bir-nokia-muhendisinden-windows-phone-aciklamasi-1564482419.jpg

Akıllı telefonların popülerleşmeye başladığı yıllarda Android ve iOS işletim sisteminin yanı sıra Microsoft, Nokia telefonlarda Windows Phone işletim sistemi üzerinde çalışıyordu. Bu telefonlar bir periyot tanınan oldular ama sonrasında Windows işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlar tarihe gömüldü.

Dev şirketin en büyük pişmanlıklarından bir tanesi olan mobil işletim sistemi, şu an çok kısıtlı bir kullanıcı kitlesine sahip ve yakında bu kullanıcıların da kalmayacağı öngörülüyor. Windows işletim sisteminin akıllı telefonlarda kullanıldığı periyotlarda Microsoft'un Nokia için çalışan mühendislerinden bir tanesi olduğunu söyleyen bir Reddit kullanıcısı, Windows Phone'un neden tutmadığını kendine nazaran sebeplerle açıkladı. Nedenleri 4 başlığa yayan mühendisin açıklamaları, dikkat cazibeli detaylar içeriyor.

86d9599effba46bce816c98fe2123cf6b0bab527.jpeg

Kelamlarına, "Windows Phone'un irtihaline neden olan birçok faktör var. Windows Phone, tek bir neden yüzünden bitmedi gelgelelim bana nazaran en büyük nedenler şunlardı." diyerek başlayan mühendis, Windows Phone'un neden piyasada kendisine konum bulamadığını açıkladı. 

Mühendise nazaran Microsoft'un en büyük yanlışı Google'ı küçümsemek oldu. Microsoft'a nazaran Apple, çok uzun devrandır işletim sistemleri üzerinde çalışıyordu, dalın en güzellerindendi ama Google, işletim sistemi işine çok yeni girmişti ve Microsoft, Google'ı ciddiye almıyordu. Fakat Microsoft'un beklemediği bir biçimde yayılan Android, Windows Phone'a indirilen en büyük darbe olmuştu. Üstelik Google'ın Gmail, Haritalar üzere pratikleri kısa bir müddet içerisinde kullanıcılar için büyük kolaylıklar sağlamıştı ve velev sonraki dönemlerde Google, Windows Phone için bu hizmetlerinin desteğini kesti.

Mühendisin açıklamalarına nazaran Microsoft'un 2. kusuru ise Windows 8'le gelen arayüzdü. Windows 7, akıllı telefonlarda çok başarılı bir dokunmatik ekran deneyimi sunuyordu fakat Windows 8'in sahip olduğu arayüz hem akıllı telefonlarda hem de masaüstü sürümlerde kullanıcılar tarafından beğenilmedi.

50b5d87710533e0ec56aad93f65bc7430715a154.jpeg

Nokia mühendisine nazaran üçüncü neden aslında 2. nedenden ötürüydü. Kullanıcılar birinci başlarda Windows Phone için hem ziyadesiyle umutlu hem de meraklıydılar lakin Windows 8'in arayüzü kullanıcılara o denli bir konum etmişti ki, bu arayüzün değiştirilmesi bile kullanıcıların ön yargılarını değiştirmeye yetmedi.

Son nedense Microsoft çalışmalarını sürdürürken kullanıcıların çoktan Android ve iOS'a adapte olmuş olmalarıydı. 2014 yılı geldiğinde kullanıcılar, iOS ya da Android işletim sisteminden diğer bir alt yapıya muhtaçlık duymadılar ve bu da Windows Phone'un sonunu getiren son büyük darbe oldu.

Elbette Windows Phone'un başarısız olmasının nedenleri yalnızca bunlar değil. Microsoft'un Windows Phone lisansını vermek için sunduğu kaideler, o periyodun teknolojilerinin gerisinde kalıyor olması ve geliştiricilerin bu işletim sistemine çekilememesi üzere nedenler de Windows Phone'un başarısız olmasına neden oldu. Hususla ilgili sizin niyetleriniz nelerdir? Windows Phone neden başarısız oldu? Fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.