Başvuruyu yapan isim, 25 yıl evvel şirkette çalışmaya başlayan Üretim Müdürü Hıdır A. Emek. Emek emniyet tabirinde, eski işvereni Halaç’ın, yargılandığı bir davada yalancı şahitlik yapması talebini kabul etmeyince, elindeki boş senetlerle hakkında icra takibi yaptırdığını öne sürdü.
TIPKI vakitte Kuyumcukent İdare Konseyi Lideri da olan Özcan Halaç değişik bir soruşturma ile gündemde. Kuyum kesiminin değerli isimlerinden Özcan Halaç’ın çoğunluk payına sahip olan İstanbul Altın Rafineri AŞ (İAR) 25 yıl evvel çalışmaya başlayan Hıdır A. Emek, eski işvereni hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na müracaatta bulundu.
Savcılık başvurusu kapsamında Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tabir veren Emek, İAR’da 1995 yılında çalışmaya başladığını anlattı. Emek, İAR’da çalışmak üzere akrabası A. B.’yi de işe aldığını anlattı.
Elindeki boş senetlerle tehdit etti
Aile üyeleri ortasındaki bir dava kapsamında A. B. ile Özcan Halaç’ın karşı karşıya geldiklerini anlatan Emek “Özcan, A.’yı ben işe aldırdığım için bana da cephe aldı. Ve A. hakkına yalancı tanıklık yapmamı istedi. Ben de bu isteğini, Allah endişem neden ile kabul etmedim. Bu nedenle bana cephe aldı. Ve, benim olmasına karşın tapusu Özcan Halaç’ta olan evimden atmakla tehdit ediyor. Elinde boş senet olduğunu ve bu senetleri bana karşı kullanacağını beyan ediyor. Üzerimdeki baskı ve kaygı psikolojimi bozdu” dedi.
Çalışana baskı kurup icra takibi yaptırdı
Emek emniyet sözünün devamında “İş yerinden ayrılmadan evvel, şirket çalışanı Arda B.’ye, benim borçlu olduğuma dair zorla senet imzalattı. Sonrasında Arda B., Özcan’ın bilgisi dahilinde bana icra takibi başlattı. Bakırköy 14. İcra Müdürlüğü 2019/325 Temel sayısı evrakı bana geldi. Ben de onlara bildirince ‘biz halledeceğiz’ dediler. Sonrasında beni bu yalancı şahitlik yüzünden işten attılar” dedi.
Haciz baskısıyla yalancı şahitlik talebi
Kendisine yönelik yapılanların planlı olduğunu daha sonra anladığını anlatan Emek “Akabinde konutuma hacze gelindi. Adıma kayıtlı paylı taşınmaza haciz konuldu ve satışı istendi. Gerçekte borçlu olmadığım halde cahilliğimden yararlanıp icra baskısı altında benden yalancı şahitlik yapmak istediler. Şu an kendisi beni takip ettirmekte. Bir yerde çalışmamam ve mağdur duruma düşmem için altın piyasasına baskı yapıyor” diye konuştu.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.