11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte hareket eden Ali Babacan, yeni parti kuracağını ilan ederek kurucusu olduğu AK Parti’den istifa etmişti. Kulislerde eski CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş’in Ali Babacan’la ilgili attığı bir twitin akabinde “Acaba CHP eski milletvekili Prof.Dr.Hurşit Güneş, Babacan’ın partisine mi geçecek?” formunda argümanlar ortaya çıkmıştı.
'CHP'DEN ÖTEKİ PARTİYE GİTMEM'
CHP eski Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile birlikte hareket edebileceği formundaki yorumların ve tezlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.
T24'ün haberine göre Güneş, “Yahu, yalnızca CHP’ye oy vermek için ‘İttifakta benim memleketim Kandıra’nın ÂLÂ Parti’ye bırakılması gündeme gelince,elim CHP’den öbür bir partiye gitmeyeceği için kaydımı İstanbul’a aldırmıştım’ kaydını memleketinden İstanbul’a aldıran birisi, öbür bir partiye geçer mi? Benim için CHP bir siyasi partiden öte, bir tutku. Ben CHP’liyim ve toplumsal demokratım” dedi.
Habere nazaran Prof.Dr. Hurşit Güneş’in Babacan ile ilgili tezlere sebep olan tweeti ise şöyleydi: “Ali Babacan’ın parti kuracağı söyleniyor. Liderlik serüvenini şimdiden kestirmek güç. Lakin Babacan muhafazakar cephenin son devirde yetiştirdiği en nitelikli ve birikimli siyasetçisidir. Siyasette çıta yükselecek, birçok mevcut ve potansiyel başkan artık zorlanacaktır”.