Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü: Peker'in iddialarının bazılarını doğrularım

Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü: Peker'in iddialarının bazılarını doğrularım
0
74

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
170367.jpg

Eski İstanbul Organize Kabahatlerle Gayret Şube Müdürü Adil Serdar Saçan, hata örgütü önderi Sedat Peker'in gündeme getirdiği savlarla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Saçan, Twitter'tan yaptığı açıklamada tezlerden 'bazılarını şahsen yaşadığı için doğrulayabileceğini' tabir etti.

Saçan, paylaşımında şunları kaydetti:

"Peker beni sevmez, ben de Peker’i. Lakin yaptığı paylaşımların kimilerini şahsen yaşadığım için doğrularım. Hatta kimilerini okuyunca bize düşmanlık yapanları daha net anlıyorum. Ne diyeyim, hayat değişik."

Adil Serdar Saçan kimdir?

İstanbul Organize Cürümlerle Çaba ve Kaçakçılık Şube Müdürü olan Saçan, Sedat Peker, Alaattin Çakıcı, Sedat Şahin, Ayvaz Korkmaz, Kürşat Yılmaz, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlere yönelik operasyonlar gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerdeki yolsuzluklar, akbil yolsuzluğu üzere soruşturmalar yürüttü. AKP 2002 yılında iktidar olduktan sonra polislikten atıldı.

Saçan 23 Eylül 2009 tarihinde Ergenekon soruşturmasının 9. dalga operasyonunda tutuklandı. Ergenekon yapılanmasının üzerini örtmek ve örgütle ortak iş yapmakla suçlanan Saçan, evrak kapsamı, kanıt durumu, kabahat vasfının değişme ihtimali ve tutuklu kaldığı müddet dikkate alınarak 15 Ocak 2010'da tahliye edildi.

Adil Serdar Saçan, 2011 yılında, Örümcek Ağı operasyonunda iş adamı Erol Kohen'den rüşvet aldığı ve üniversite öğrencilerine azap yaptığı gerekçesiyle meslekten kesin olarak ihraç edildi.

İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Gökçen de 2000 yılında İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’a ilettiği raporda, Saçan’ın gözaltına aldığı şahıslara azap ettiğini belirtmişti.