Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Eski olcu Aletlerine Karşılık Gelen Yeni olcu Aletleri

0
80

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0

endaze,arşın,adım,kulac 26 Mart 1931 tarih ve 1782 sayılı kanunla modern dunyanın kullandığı metre sistemi kabul edilmiştir Artık uzunluk olcumu milimetre, santimetre, desimetre, metre, dekametre, hektometre, kilometre ile ifade edilmektedir

dirhem,okka,batman,kırat 1782 sayılı kanun ağırlık olculerinde de batı standartlarını hakim kılmıştır Artık ulke icinde ve dışındaki alışverişlerde miligramdan tona kadar uzanan modern dunyanın olcu sistemi esas alınacaktır Kuyumculukta ise yeni şekli ile 2 desigram ağırlığa tekabul eden kırat da kullanılabilmektedir

şile, şinik, tas, olcek mililitreden kilo litreye kadar uzanan bir dereceleme sistemi mevcutturKatı ve gaz maddelerin hacimlerinin olculmesinde ise milimetrekupten kilometrekupe kadar uzanan bir sistem getirilmiştir

donum ve ciftlik yuzey olcusu olarak metrekareden kilometrekareye kadar uzanan bir sistem getirilmiştir

Similar threads

ataturkun ı olculerde yaptığı degişikler Ağırlık ve Uzunluk Olculerinde Yapılan Değişiklikler Osmanlı zamanında kullanılan uzunluk olculeri genellikle endaze, parmak, arşın, adım, ayak ve kulac olarak sıralanabilirOsmanlı doneminde 60 cm veya 65cm uzunluğa eşit olan endaze, parmak ucundan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Eski ölçü Aletlerine Karşılık Gelen Yeni ölçü Aletleri endaze,arşın,adım,kulaç 26 Mart 1931 tarih ve 1782 sayılı kanunla çağdaş dünyanın kullandığı metre sistemi kabul edilmiştir Artık uzunluk ölçümü milimetre, santimetre, desimetre, metre, dekametre, hektometre, kilometre ile açıklama...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Ataturkun olcu birimine getirdiği yenilikler nelerdir? Mustafa Kemal Ataturk ’un eğitime yaptığı katkılar şuphesiz coktur Bu yazımızda olcme birimlerine getirdiği yenilikler hakkında kısa ve ozet bilgiler vermeye calışacağız Ataturk dunya ile ilişkilerimizi duzenli yurutmek icin olcu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Ataturk'un Olcme Birimlerinde Yaptığı Yenilik Ataturk un liderliğinde Olcme Birimlerine Getirilen Yenilikler Ataturk dunya ile ilişkilerimizi duzenli yurutmek icin olcu birimlerinde değişiklikler yaptıUzunluk olcusu birimi olarak arşın endaze; ağırlık olcusu birimi olarak okka dirhem gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Ataturk'un uzunluk olcu birimlerinde yaptığı yenilikler Osmanlı doneminde 60 cm veya 65cm uzunluğa eşit olan endaze, parmak ucundan omuza kadar uzunluğu ifade eden ve ortalama 75,8 cm kabul edilen arşın ile adım, ayak, kulac gibi uzunluk olculeri kullanılıyordu39 Bu olculer standart olculer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt