Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Eski ölçü Aletlerine Karşılık Gelen Yeni ölçü Aletleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58

endaze,arşın,adım,kulaç 26 Mart 1931 tarih ve 1782 sayılı kanunla çağdaş dünyanın kullandığı metre sistemi kabul edilmiştir Artık uzunluk ölçümü milimetre, santimetre, desimetre, metre, dekametre, hektometre, kilometre ile açıklama edilmektedir

dirhem,okka,batman,kırat 1782 sayılı kanun tartma ölçülerinde de batı standartlarını baskın kılmıştır Bundan Böyle ülke içinde ve dışındaki alışverişlerde miligramdan tona değin uzanan çağdaş dünyanın ölçü sistemi alınacaktır Kuyumculukta ise yeni şekli ile 2 desigram ağırlığa tekabül eden kırat da kullanılabilmektedir

şile, şinik, tas, ölçek mililitreden kilo litreye dek uzanan bir dereceleme sistemi mevcutturKatı ve gaz maddelerin hacimlerinin ölçülmesinde ise milimetreküpten kilometreküpe dek uzanan bir sistem getirilmiştir

dönüm ve çiftlik yüzey ölçüsü olarak metrekareden kilometrekareye dek uzanan bir sistem getirilmiştir *

Similar threads

Eski olcu Aletlerine Karşılık Gelen Yeni olcu Aletleri endaze,arşın,adım,kulac 26 Mart 1931 tarih ve 1782 sayılı kanunla modern dunyanın kullandığı metre sistemi kabul edilmiştir Artık uzunluk olcumu milimetre, santimetre, desimetre, metre, dekametre, hektometre, kilometre ile ifade...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Atatürkün ölçü birimine getirdiği yenilikler nelerdir? Mustafa Kemal Atatürk ’ün eğitime yaptığı katkılar şüphesiz çoktur Bu yazımızda ölçme birimlerine getirdiği yenilikler hakkında kısa ve özet bilgiler vermeye çalışacağız Atatürk dünya ile ilişkilerimizi düzenli yürütmek için ölçü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
232
atatürkün ı ölçülerde yaptığı degişikler Yük ve Uzunluk Ölçülerinde Yapılan Değişiklikler Osmanlı vaktinde kullanılan uzunluk ölçüleri genellikle endaze, parmak, arşın, adım, but ve kulaç olarak sıralanabilirOsmanlı döneminde 60 cm veya 65cm uzunluğa eşit olan endaze, parmak ucundan omuza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
Atatürk'ün uzunluk ölçü birimlerinde yaptığı yenilikler Osmanlı döneminde 60 cm veya 65cm uzunluğa eşit olan endaze, parmak ucundan omuza kadar uzunluğu ifade eden ve ortalama 75,8 cm kabul edilen arşın ile adım, etap, kulaç gibi uzunluk ölçüleri kullanılıyordu39 Bu ölçüler standart ölçüler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
atatürk uzunluk ölçüleri ile ilgili hangi yenilikleri yapmıştır Cevap: atatürkün uzunluk ölçüleriyle ilgili yaptığı yenilikler atatürkün uzunluk ölçüleriyle ilgili yaptığı yenilikler Siklet ve Uzunluk Ölçülerinde Yapılan Şansın Dönmesi Osmanlı zamanında kullanılan uzunluk ölçüleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt