bilgisayarci
FD Üye
VentureBeat'in belirttiğine nazaran eski PlayStation Studios çalışanları Michael Mumbauer ve Days Gone yaratıcı direktörü John Garvin, Liithos isminde yeni bir AAA (büyük çaplı) görüntü oyun stüdyosu kurdu.
Yeni kurulan stüdyo şu anda Ashfall isimli NFT odaklı açık dünya oyunu geliştiriyor. Oyunun konsollar ve PC için geliştirildiği belirtiliyor. Oyunun gerçek bir Web3 tecrübesi sunması planlanıyor. Web3, Web 3.0 olarak da biliniyor ve internetin merkezi olmayan ve genel blok zincirlerine dayalı sürümünü temel alıyor. Garvin ise Ashfall'ın senaristi ve direktörü pozisyonunda yer alıyor.
John Garvin daha evvel Days Gone ve Siphon Filter'da Sony'nin Bend Studio'sunda çalıştı. Michael Mumbauer ise yeni kurulan Liithos takımının CEO'su pozisyonunda olup daha evvel That's No Moon stüdyosunda CEO vazifesini üstleniyordu.
Mumbauer, VentureBeat'e verdiği bir demeçte şunları söyledi: "Geçmiş tecrübelerden ve That's No Moon'daki vaktimden çok şey öğrendim. Bu yaratıcılığımı genişletmek için yeni bir teşebbüse yelken açmak istedim. Oyunculara yeni bir AAA tecrübesi sunmak için John Garvin, Hedera ve Liithos takımıyla birlikte çalışmaktan heyecan duyuyorum."