Hatay'ın İskenderun ilçesinde konutunu bastığı eski sözlüsü G.Ç.'yi dövüp, cinsel hücumda bulunarak yüzüne ve bedenine kızgın yağ döktüğü öne sürülen Resul Erkmen, tutuklu yargılandığı davada tahliye edildi.
Olay, 15 Aralık günü akşam saatlerinde Meydan Mahallesi’nde meydana geldi. Meskendeki konuklarını gönderen G.Ç.’nin kapısı çaldı. Kapıyı açan G.Ç., eski sözlüsü Resul Erkmen’i karşısında buldu. Erkmen, teze nazaran kıskançlık nedeniyle dövdüğü G.Ç.ye cinsel akında bulundu. G.Ç.’den birlikte olduğu kişinin fotoğrafını göstermesini isteyen Erkmen, olumsuz cevap alınca da bu kere de bayanın başından aşağı kızgın yağ döktü.
Erkmen, bir mühlet daha dövdüğü G.Ç.’yi, kendisinden geçince öldüğünü zannedip arabasıyla hastaneye götürdü. G.Ç. tedaviye alınırken, polis takımları, durumundan şüphelendiği Erkmen’i gözaltına aldı. Saldırıyı G.Ç’nin ailesinin gerçekleştirdiğini öne süren Erkmen, tutuklandı.
Yüzünde ağır yanıklar oluşan G.Ç., “Kuzenlerimi meskende konuk etmiştim. Onlar çıktıktan sonra kapı çaldı. Bir eşyalarını unuttuklarını ve onun için geri döndüklerini düşündüm. Kapıyı açar açmaz içeri eski sözlüm girdi. Boğazıma sarıldı. Nefessiz kaldım. Kiminle birlikte olduğumu, kiminle nişanlandığımı öğrenmek için telefonumu istedi. Bana hap içirdi. Elimi, kolumu bağladı, tekraren yumruk attı. Telefonu vermedim. Sonra üzerime kızgın yağ döktü” dedi.
G.Ç.’nin avukatı Mehtap Sert'ten açıklama
Resul Erkmen hakkında İskenderun 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 8 yıla kadar mahpus cezası istemiyle ‘eziyet’ cürmünden dava açıldı. Davasının duruşmasına tutuklu yargılanan Erkmen, cezaevinden Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma salonunda tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada sanığın savunması alındı, avukatlar da dinlenildi. Mahkeme hakimi, sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.
G.Ç.’nin avukatı Mehtap Sert, müvekkiline yapılan aksiyonlarla ilgili sanık hakkında ‘eziyet’ suçlamasıyla dava açıldığını kaydetti. Sanığın tahliye edildiğini belirten Sert, “Adli Tıp Kurumu’ndan kati rapor bekleniyor. Ayrıyeten savcılık ‘nitelikli istismar’ kabahatinden ötürü bayanın beyanından farklı bir kanıt olmadığı için takipsizlik vermişti, ona da itiraz ettik. Onunla ilgili de ‘nitelikli istismar’ cürmünden da dava açılmasını bekliyoruz” tabirlerini kullandı.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.