Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eskiden Bayram Öncesi İğne Atsan Yere Düşmezdi: Otogarlar Bomboş, Bilet Fiyatları Geçen Yılın İki Katı!

Eskiden Bayram Öncesi İğne Atsan Yere Düşmezdi: Otogarlar Bomboş, Bilet Fiyatları Geçen Yılın İki Katı!
0
106

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
s-0c2703e04ab29141cbb88650471eb5de83587f35.jpg

Akaryakıt fiyatlarındaki yükselişle kara taşımacılığındaki artırımlar, otogarlarda bayram yoğunluğunun yerinde yeller estiriyor. Memleketlerine gitmek isteyen öğrenciler, yüksek fiyatlardan şikâyet ederken, otobüs firmaları çalışanları evvelden bayramlarda ek seferler koyarken, seyahat etmenin artık lüks olduğunu söyleyerek, yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Otogarlarda bayram yoğunluğu yerini pahalılığa bıraktı

Eskişehir Otogarı'nda vardiya sorumlusu olan Sarper Ceylan, 'Kimine fiyatlar fazla geliyor kimine gelmiyor fakat seyahat etmek artık biraz lükse kaçtığı için fiyatlar şahsa nazaran değişiyor. Fiyatlar öğrencinin gideceği ile nazaran değişiyor.  İstanbul masraflı oluyor. En az 180 liradan başlayıp 200’e kadar memleketine seyahat edebilir. Yalnızca gidiş fiyatları bu. Gidiş dönüş olursa 400 lirayı gözden çıkarması lazım. Otobüslere talep çok yok. Hatta yok' derken şöyle devam etti:

İlave servis açardık bu türlü vakitlerde. Artık bırakın ek servisi, olağan sıralarımızı bile dolduramıyoruz. Şimdiki piyasa durumu, mazot fiyatları, insanların alım gücü artık yok. Seyahat etmek artık lükse kaçtı. Beşerler konutlarından dışarı çıkmıyor. Artık yiyecek ekmek bulamadığı için seyahat de edemiyorlar. Dalda bir düşüş meydana geldi. Bizim en büyük rakibimiz tren oldu. Kütahya’ya tren 15 lirayken biz burada 60 liraya bilet kesiyoruz. Yolcular bizi tercih etmiyor. Tabi cebini düşünüyor. Mazot fiyatları düşük olsa biz de uygun fiyatlara bilet satardık. Ek servislerimizi açardık. Beşerler da istediği yere gidip özgürce seyahat edebilirlerdi. Ancak seyahat artık lükse kaçtı. Beşerler da kısıtlamaya gidiyor.

"Eskiden ek otomobiller olurdu. Bayramlar da artık ek otomobil falan yok. Acenteler da birer birer kapatıyor"

Yazıhane işletmecisi Saadettin Onar ise, '2002 yılından bu yana bu bölümde çalışıyorum. Bilet fiyatları mazot fiyatlarıyla orantılı. Yani şu an da fiyatlar müşteri için yüksek akaryakıta nazaran olağan. Eskişehir’den yalnızca gidiş fiyatları Ankara 100 lira, İstanbul 200 lira, Bursa 90 lira, Adana 250 lira, Osmaniye 250- 300 lira, Maraş 400 lira, Adıyaman 450 lira, Antep 350 lira, Urfa 400 lira, Diyarbakır 400 lira, Erzurum 450 lira. Geçen sene bu fiyatlar yarı yarıyaydı. Geçen sene mazot ve akaryakıt fiyatları da yarı yarıyaydı. Beşerler otobüs seyahatini tercih ediyor fakat bu dalda en büyük dert internet olayı çıktı. İnternetten bilet alıyorlar' dedi ve şunları da ekledi: 

Bir de akaryakıt fiyatlarıyla birlikte bu bayram, bayram havası olmaktan çıktı. Araçlar şu an da ayın 28 ve 29’u hariç başka günler boş. Yoğunluk yok. Evvelden ek otomobiller olurdu. Bayramlar da artık ek otomobil falan yok. Acenteler da birer birer kapatıyor. 47 yazıhane var şu anda açık olan 23 yazıhane var. Yarıdan fazlası kapalı.

"Öğrenciler ilgi gösteriyor ancak gelemiyorlar çocuklar bilet parasından ötürü. Otomobilimiz boş geliyor"

Otobüs firmalarının yazıhane çalışanlarında Hüseyin Güntan artan maliyetlerden ötürü ulaşım fiyatlarının de arttığını belirterek,Şu biçimde bile ulaşım fiyatları fiyatları kurtarmıyor. Bu yüzden ötürü da otomobilciler gelmiyor' derken, 43 yıllık otobüs sürücüsü Mehmet Özoğlu ise şunları söyledi:

Öğrenciler ilgi gösteriyor fakat gelemiyorlar çocuklar bilet parasından ötürü. Otomobilimiz boş geliyor. Günlük 2 bin lira 3 bin lira ziyan yazıyoruz her gün. Yolcu yok. Maddi istikametten hangi ulaşım aracı uygunsa ona gidiyor. Biz de boş geliyoruz. 2 yolcuyla geldim bugün ben buraya. Mersin’den Ankara’ya kadar geldim 20 bireyle. Ankara’dan Eskişehir’e 2 şahısla geldim. 3 bin lira masrafım var Eskişehir’den Ankara’ya gidiş geliş. Mersin-Eskişehir fiyatları 240 lira.

Anadolu Üniversitesi öğrencisi Seher Sayar, CHP’nin başlattığı askıda bilet uygulaması ile memleketine gidebileceğini belirtti ve şunları söyledi????

İstanbulluyum, Eskişehir’de okuyorum. Evet bayramda memleketime gitmeyi düşünüyorum. Ulaşım fiyatları biranda iki katına çıktı. Hem tramvaylar, toplu ulaşımlar hem de otobüs fiyatları çok fazla yükseldi.  Ekonomik olarak bizleri zorluyor. Bilet bakıyorum lakin tren fiyatları dolmuş durumda bir ay öncesinden. Otobüs fiyatları da hakikaten çok kıymetli. Geçen yıl 100 liraya giderken İstanbul’a bu sene 200 liraya gidiyoruz. Almak nitekim çok sıkıntı. CHP’nin yaptığı askıda bilet uygulaması var. Ona başvurmuştum. O olumlu cevaplandı. Onu kullanmayı düşünüyorum. Evet. Eskişehir’de bile zorluk çekiyoruz. Zira öğrenci biletleri 3,5 lira. Bunun iki yıl öncesinde biz 1 liraya gidiyorduk. Toplu ulaşım da bizim için dert. Her şey çok kıymetli. Yalnızca ulaşım da değil.